guncel46.com

Dolandırıcılardan 65 bin lirayı polis kurtardı

GÜNDEM

Kahramanmaraş'ta iki ayrı telefon dolandırıcılığı olayına müdahale eden polis, vatandaşların 65 bin lirasını kurtardı.

Kahramanmaraş'ta iki ayrı telefon dolandırıcılığı olayına müdahale eden polis, vatandaşların 65 bin lirasını kurtardı.

Kahramanmaraş'ta Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicililik ve Dolandırıcılık ile mücadele Timleri, kurdukları istihbarat ağı ile dolandırıcılığa maruz kalan vatandaşların dolandırılmaları önlüyor.

Dolandırıcıların, vatandaşları yönlendirdikleri bankalar, PTT Şubeleri, Kamu kurumları ile bağlantı halinde çalışan sivil polisler, bazen dolandırıcılığı fark edip vatandaşı uyarıyor, bazen de meydana gelmiş olaylarda hızlı hareket ederek dolandırılan paraları kurtarıyor.

Kahramanmaraş'ta emekli R.Ş.'yi (50) telefondan arayan kimliği meçhul bir şahıs, kendisini savcı olarak tanıtarak dolandırmak istedi.

Dolandırıcının oyununa gelen vatandaş, çalışmış olduğu fabrikadan çıkarak Sanayide bulunan bir banka önüne geldi. Kendisine telefonda verilen İBAN numarasına 25 bin lira yatırmak istedi.

R.Ş’nin sürekli telefonla konuşması ve panik halde olması, polislerin dikkatini çekti. Vatandaşla konuşan polisler, şahsa dolandırılmak üzere olduğunu söylemesi üzerine para yatırması engellenmiş oldu.

Bir başka olayda emekli Ö.Y’yi (65) cep telefonundan arayan kişi kendisini banka çalışanı olarak tanıttı.

Ö.Y’nin geçmiş dönemde çekmiş olduğu kredilerin dosya masraflarını geri ödemeleri için telefonuna gelen şifreyi söylemesini istedi.

Telefonuna gelen tüm şifreleri söyleyen vatandaşın hesabından 48 bin lira çekildi.

Banka bulunan polis ekipleri, anında olaya müdahale etti. Çekilen paranın bir başka hesaba aktarıldığını fark eden polis, hesaba bloke koydu. 48 bin liranın 40 bin lirasını kurtarıldı.

Polis ekiplerinin şüpheli şahısları yakalama çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.