Kar altında dondurma keyfi

Kahramanmaraş’ta kar yağışı etkili olurken, dünyaca ünlü dondurma firması MADO tarafından vatandaşlara dondurma ikram etti.

 Kar altında dondurma keyfi

Kahramanmaraş’ta kar yağışı etkili olurken, dünyaca ünlü dondurma firması MADO tarafından vatandaşlara dondurma ikram etti.

Kent merkezinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Maraş’ın ünlü dondurma firması MADO Yaşar pastanesi önünde yoğun kar yağışı altında vatandaşlara dondurma dağıttı.

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan tarihinden önce dondurma satması yasakken, yapılan incelemelerde dondurmanın insanlara verdiği kuvvet ve besleyiciliği her kesim tarafından kabul gördü.

MADO Yönetim Kurulu üyesi Erdal Kanbur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta kar altında dondurma ikramını yıllar önce yaptıklarını vurguladı.

MADO olarak yıllarca önce dondurmanın kışında yenilebileceğini gösterdiklerini hatırlatan Kanbur, şunları söyledi:

“Dondurma içerisinde süt ve salep olduğu için besleyici değere yüksek ve kışın dahi insanı rahatsız etmez. Dondurma içerisindeki salep insana güç verir.  Kahramanmaraş dondurmasının her mevsimde yenebileceğini dünyaya kabul ettirmeye çalıştık. Eskiden Kahramanmaraş dondurma 23 Nisan tarihinden sonra yapmamıza izin verilirdi. O dönemlerde kışın dondurma yaptığında görevliler tarafından cezai işlem yaparlardı. Şimdilerde her mevsimde satılan bir gıda maddesi oldu. Biz MADO olarak Kahramanmaraş’ı ve dondurmasını bütün dünyaya tanıtarak her ülkeye Türk Bayrağını dikiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2020, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER