Kahramanmaraş’ta polis 3 günde 10 silahlı şahsı yakaladı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son 3 gün içerisinde havaya ateş eden ve olaylarda kişilere karşı silah kullanmaya teşebbüs eden şüphelileri 9 silahla birlikte suçüstü yakalandı.

Kahramanmaraş’ta polis 3 günde 10 silahlı şahsı yakaladı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son 3 gün içerisinde havaya ateş eden ve olaylarda kişilere karşı silah kullanmaya teşebbüs eden 9 kişiyi 9 silahla birlikte suçüstü yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarafından yoğun şekilde mücadele sürdürülerek magandalara ve olaylarda silah kullanmaya çalışan kişilere fırsat verilmedi. Ekipler, silahla gerçekleşen her türlü olaya anında müdahale etti.

Olay yerlerine seri şekilde intikal eden polis ekipleri, mahalle bazlı anlık huzur ve süpürme şeklindeki uygulamalarına ağırlık verdi.

Yaya ve motorize ekiplerle silahla meydana gelmesi muhtemel olaylarla ilgili şehir merkezinde ve çevresinde yoğun uygulamalar yapılmaya başlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son üç gün içinde yaptığı çalışmalarda, Abdülhamithan Mahallesi’nde silahla havaya ateş eden F.T. (30) kurusıkı tabanca ile ateş ederken suçüstü yakalandı.

Yunus Emre Mahallesinde yapılan uygulamada Uyuşturucu ticaretinden aranan M.D.(31) ve yanındaki şahısta 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Kuzey Çevre yolunda polisin yaptığı anlık uygulamada M.A.U.(25) isimli şahıstan ruhsatsız bir otomatik tüfek ele geçirildi.

Şeyh Adil Mahallesi’nde yapılan uygulamada bir araçta bulunan E.K. (21) isimli şüphelinin aracında ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirildi.

Saçaklızade Mahallesi’nde araçtan rasgele havaya ateş eden E.K. (25) kurusıkı tabanca ile suçüstü yakalandı.

Yörük Selim Mahallesi’nde tüfekle bir şahsı vurmaya yeltenen U.E'nin (24) elindeki tüfeği polis aldı ve şahsı etkisiz hale getirdi.

Şeyh Adil Mahallesi’nde ailevi kavga esnasında bir şahsı vurmak için kovalayan A.A.(42) elinde tüfekle polis tarafından yakalanıp etkisiz hale getirildi.

Piri Reis Mahallesi’nde bir kavgada kurusıkı silah kullanmaya çalışan M.A. (26) suçüstü yakalandı.

Polis ekipleri 9 ayrı olayda 5 kurusıkı tabanca ve 4 av tüfeğiyle yakalanırken, 10 şahsa gerekli idari ve adli işlemler yapıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ruhsatsız silahlarla etkin mücadeleye devam edileceği, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2020, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER