İş insanı fidye için kaçırıldı

Kahramanmaraş’a kumaş almak için gelen Lübnanlı iş insanını kaçıran çete polis ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı.

İş insanı fidye için kaçırıldı

Kahramanmaraş’a kumaş almak için gelen Lübnaniş insanını kaçıran çete polis ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Türkiye’ye daha önce de gelerek kumaş alışverişi yapan Lübnanlı iş insanı M.A. (28), son gelişinde bir çetenin tuzağına çekildi. Çete üyeleri maske yapımında kullanılan özel bir kumaş satmak bahanesiyle Lübnanlı iş insanını Kahramanmaraş’a gelmesini sağlandı. Şüpheliler misafir etme bahanesiyle kaçırdıkları iş insanı bir evde alıkoyup silah ve bıçak zoruyla, ellerini ve ayaklarını bağlayarak 122 bin dolar fidye istedi. 2 gün boyunca alıkonulan M.A. yakınları paranın bir kısmının çetenin Lübnan’da bulunan uzantılarına teslim etti. Bunun üzerine M.A’yı, Türkoğlu ilçesi sınırlarında gece yarısı arabadan indirilerek ıssız bir bölgeye serbest bırakıldı. M.B. yürüyerek en yakın benzin istasyonuna ulaştı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahıslar ile ilgili detaylı çalışma yaptı. Polis kısa sürede, kişi hürriyetini yoksun kılma, zorla alıkoyma, silahlı tehdit ve fidye suçuna karışan 3 yabancı uyruklu şüpheliyi tespit edilmesinin ardından yapılan operasyonla yakalandı.

Yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Türk polisine teşekkür eden iş insanı M.A, ülkesine dönerken, Türkiye'deki gelişmeler üzerine Beyrut’ta bulunan çete uzantılarının da Beyrut polisi tarafından takibe alındığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER