Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay

Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat asrın felaketinin ardından Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti tarafından kentte görev yapan gazeteciler Hatay götürüldü.

6 Şubatta meydana gelen depremlerinin ardından 11 ay geçti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il etkilenirken, bunlardan birisi de Hatay oldu.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti depremlerin ardından kentte görev yapan gazetecileri Hatay götürdü.

Yaşanan felaketin tüm yönleriyle görülmesinin hedeflendiği ziyarette, depremlerin ardından yapılan çalışmaları yerinde gözlemlendi.

Yaşanan depremlerde Hatay’da çok sayıda bina yıkılırken, ağır hasar alan veya yıkılmayı bekleyen binalar dikkat çekti. Aradan 11 ay geçmesine rağmen yıkılmaya bekleyen binalar göze çarptı. Dünyanın ilk kez aydınlatılan tarihi Kurtuluş Caddesinde zemin etüt çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Eskalen ve Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Kara tarafından Antakya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ahmet Abdullahoğlu ziyaret etti.

Antakya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Abdullahoğlu, “6 Şubat depremlerinde Hatay büyük hasar aldı. Tabi biz gazetecilerde zor günler geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Dernek binamız yıkıldı. Aslında Kahramanmaraş sallandı, Hatay yıkıldı.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Eskalen, “6 Şubat depremlerinde bilindiği gibi 11 il etkilendi. Her ne kadar merkez üstü Kahramanmaraş olsa da diğer illerde depremlerden etkilendi. Bizler Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti olarak depremlerden etkilenen illeri gazeteci meslektaşlarımızın görmelerini sağladık. Bu felaketin boyutlarının büyüklüğünü her kesime anlatmak adına bu tür etkinliklerimiz devam edecek.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER