Görgel, “Konutlarımız bir bir teslim ediliyor”

Görgel, “Konutlarımız bir bir teslim ediliyor”

Cumhur ittifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, şehir genelinde yapılan konut çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da katılımıyla gerçekleşen ‘Ağyar TOKİ Konutları’ kura çekimi ile 8 bin 303 konutun da teslim edilmesiyle Kahramanmaraş’ta depremzedelere teslim edilen konut sayısı 17 bin 592 olmuştu. Yapılan konut çalışmaları hakkında bilgiler veren Cumhur ittifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, yılsonuna kadar depremzedelere tüm konutları teslim etmek için çalışacaklarını belirtti.

Her ay kura çekimleriyle anahtar tesliminin yapılacağını aktaran Görgel, vatandaşların sürecin ne kadar sağlıklı ve hızlı ilerlediğini gördüğünü ifade etti.

Bugüne kadar Kahramanmaraş’ta hak sahiplerine teslim edilen konut sayısının 17 bin 592 olduğunu ifade eden Görgel, diğer illere göre Kahramanmaraş’ın bu konuda çok önde olduğunu belirtti.

Görgel şöyle konuştu:

“İçişleri Bakanımız geldi. Cumhurbaşkanı’mız konferans yoluyla bağlandı. Tüm deprem illerinde yapılan konutların anahtar teslimini yaptık. 8 bin 303 konutun da teslimiyle beraber Kahramanmaraş’ta şu ana kadar hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayımız 17 bin 592 oldu. Her gün bir konutu bitirip vatandaşlarımıza teslim etmeye çalışıyoruz. Konutlar bittikçe her ay kurayla vatandaşlarımıza teslim etmeye devam edeceğiz. Allah nasip ederse bu yılın sonuna kadar tüm deprem bölgelerinde 200 bine aşkın konut teslim edilmiş olacak. Kahramanmaraş’ta da neredeyse tüm konutları teslim etmeye çalışacağız. Bunun yanı sıra şehrin merkezinde hem işyerleri hem konutlar hem de diğer sosyal donatılar, okullar vs. bunların yapımı devam ediyor. Onlarda belli noktaya geldi. Bunları gördükçe vatandaşlarımız da bu sürecin ne kadar hızlı ilerlemiş olduğunu, diğer illerle karşılaştırdığında ne kadar sağlıklı ilerlediğini görüyor.”

Projelerinin ayağa yere basan projeler olduğunu ve asla hayal satmayacaklarını vurgulayan Görgel, Kahramanmaraş’ın çocuklarını asla hayal kırıklığına uğratmayacaklarını ifade etti.

Görgel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bizler 31 Mart’a kadar kampanya sürecini yürütüyoruz. Allah nasip eder, vatandaşlarımız bize güvenip desteğini verdiği takdirde 31 Mart’tan sonra da 1 Nisan’dan itibaren çok hızlı bir şekilde koordinasyonu daha hızlı sağlamış olacağız. Ben de bugüne kadar çalışmaların içerisinde bulunmuştum.  Onları da inşallah icra makamında daha ileriye taşımış olacağız.  Süreç içerisinde bakanlarımız geliyor. Onların süreç içerisinde yapacaklarını vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Milli Savunma Bakanı’mız şehirdeler. Milli Savunma Bakanlığı’mızdan Büyükşehir Belediyemize geçecek Kışla, Aksu kışlası gibi alanlar var, onların görüşmeleri olacak. Cuma günü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız gelecek. Orada hem küçük sanayi sitemiz hem Kuyumcu Kent’imiz hem de Tomsuklu Bölgesi’ndeki gelişmeleri yeniden ele alacağız. Pazar günü Enerji Bakanımız burada olacaklar. Burada yapacağımız enerji yatırımları ve Afşin Elbistan Bölgesi’ndeki yatırımlarla ilgili istişare edeceğiz. Her gün Kahramanmaraş’ın daha ileriye gitmesi için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnsanlarımıza ayakları yere basan, doğru yönlendirecek projeler söylüyoruz. Hayal satmıyoruz. Yapamayacaklarımızı söylemiyoruz. Bu memleketin çocuklarını kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayız. Allah’ın izniyle burada çok çalışarak yeni dönemde tarih yazacağız. İyi işler yapacağız, güzel işler yapacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapmış olduğumuz gibi bundan sonra da daha iyisini yapmaya çalışacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER