guncel46.com

2019’da sağlık kuruluşlarına 13 milyon başvuru

SAĞLIK

Kahramanmaraş’taki sağlık kuruluşlarına 2019 yılında 12 milyon 958 bin 666 başvuru yapıldı.

 Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Nuri Öksüz, sağlık hizmetlerini erişilebilir, etkili, etkin ve kaliteli sunma amacında olduklarını kaydetti.

 Öksüz, 2019 yılında yüzde 81 oranında vatandaşın kamuya ait sağlık tesislerini tercih ettiklerini, yüzde 12’si özel sağlık tesislerine, yüzde 7’sinin ise üniversite hastanesine gittiğinin altını çizdi.

 Öksüz, Kahramanmaraş’ta sağlık kuruluşlarındaki yatak sayısının 2 bin 986 olduğunu bunları yüzde 63’nün kamuda, yüzde 18’i özellerde, yüzde 19’u üniversite hastanesinde olduğunu kaydetti.

Sağlık hizmetlerinde 2023 hedeflerini büyük oranda yakaladıkalarını belirten Öksüz, şunları söyledi:

“Evde Sağlık Hizmetleri 33 araç, 30 ekip ve toplam 81 personel ile il merkezi ve tüm ilçelerimizde 7/24 esasına dayalı çalışmaktadır. Aktif hasta sayımız 5 bin 557’dir. 2019 yılında 44 bin hasta ziyareti gerçekleştirilmiştir. Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Necip Fazıl Şehir Hastanemiz ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ almıştır. 2019 yılında ilimizde toplam 11 organ nakli gerçekleşmiştir. Şehir Hastanemizde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği açılarak Akupunktur ve Kupa (Hacamat) Tedavisi gerçekleştirilmektedir. Merkez ve ilçelerimizde faaliyet gösteren toplam 3 adet sağlıklı hayat merkezimizde, KETEM, obezite merkezi, spor salonu, sigara bırakma polikliniği, anne okuluna ek olarak birçok koruyucu sağlık hizmeti verilmektedir. Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde ilimiz antibiyotik kullanım oranı ciddi oranda azaltılmıştır.”


Öksüz, 112 Acil Servis ekiplerinin 2019 yılında 98 bin 76 vakaya gittiklerini, ekiplerinin ilk 10 dakika içinde kent merkezindeki vakaya ulaşıldığını ayrıca 112 Komuta Kontrol Merkezine 1 milyon 161 bin 220 çağrı geldiğini, bunların yüzde 91,6’sının asılsız çağrı olduğunun altını çizdi.

 

Hasta memnuniyet oranımız yüzde 90 üzeri olduğunu, Türkiye ortalamasının üzerinde hizmet ettiklerini ve etmeye devam edecekleri hatırlatan Öksüz, “İlimizin sağlık seviyesinin gelişmesi adına fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecektir.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.