guncel46.com

Doğu Türkistan’daki zulüm kınandı

GÜNDEM

Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yapılan soykırım ve zulmüne karşı 150 Sivil Toplum Kuruluşu kınandı.

Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yapılan soykırım ve zulmüne karşı 150 Sivil Toplum Kuruluşu tafarından kınamak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Müftülük meydanı ellerinde Türk Bayrakları ve pankartlarla toplanan vatandaşlar Özal İdare İş Merkezine kadar yürüdü.

Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırım ve zülmünün kınandığı ortak basın açıklamasının ardından konuşan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan’daki vatandaşlarının tarihin yazmadığı bir zülumle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yaşanan bu zülmün anlatmakta zorluk çektiğini vurgulayan Tümtürk, şunları kaydetti:

“Doğu Türkistan’da Müslüman Türk milletinin dini, imanı, ırzı ve namusu kalmadı. Bugün Çin diyor ki ‘biz işkence yapmadık, biz zülm etmedik’ 3 yıldır bu yalanla dünyayı aldattı. BM’in AB’nin raporları 1 milyondan fazla uygur Türk’ü kamplarda ve ceza evlerinde işkence gördüğünü raporlarda yer aldı. Çin, bütün dünyayı 3 yıl aldattı, sonunda belgeler ortaya çıktıktan sonra ‘kamplar vardır ama biz burada ideolojik barındırma yapıyoruz’ dedi. Bu zulüm bizi tamamen yok etmeye hedef almış bir zulümdür. Daha sonra Çin, ‘biz bu kamplarda mesleki edindirme kursları veryoruz’ denildi. Dünyayı bir kez daha aldatmaya, kaldırmaya teşebbüs etti. Çin’in bu zulümlerinin son bulmasını istiyoruz.”

Konuşmaların ardından edilen dua sonara vatandaşlar dağıldı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.