banner651

Ünal, “Bunun adı 'etki' ajanlığıdır”

Ünal, “Bunun adı 'etki' ajanlığıdır”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Türkiye son 9 yılda kendi İHA ve SHA’larını üretti ve NATO ile AB ülkelerine sattı. Bu ülkenin akademisyenleri ise ‘sizin o yaptığınız Droneleri markette de satıyorlar’ diyor. Bunun adı etki ajanlığıdır.” dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu binaları temel atma törenine katıldı.

Ünal, “Cezayir veya Fas’ta Fetullahçı Terör Örgütünün okul açmasına izin verilmediğini, O ülkenin Devlet başkanı ise ‘Bunların yanlış olduğunu şuradan anladım. Bunlar çocuklarımızı ailelerinden koparıyorlar. İnançlarından koparıyorlar, değerlerinden koparıyorlar. Aidiyetlerini yok ediyorlar. Onlara başka bir örgüt biçimi, başka bir kültür biçimi, başka bir inanç biçimi yüklüyorlardı. Bunun tehlikeli olduğunu fark ettik ve o yüzden okul açmalarına müsaade etmedik’ diyor.” diye konuştu.   

FETÖ’nün küresel sermayenin taşeronu olduğunu hatırlatan Ünal, şunları kaydetti:

“Biz sahiden gördük ki küresel sermayenin 165 ülkesinde taşeronluk yapan FETÖ’nün gençlerin kendi inançlarını başka bir foruma, kendi aidiyetlerini başka bir biçimi, aileleriyle olan ilişkilerini başka bir kopuşa götürüyorlar. Bunun başka biçimleri de var. Özellikle altını çizerek söylüyorum. Değerli hocalarım, bizim üniversitedeki öğrencilerimizin siyasi görüşleri ne olursa olsun. Düşün ve fikirleri ne olursa olsun. Ama aidiyetleri bu ülkeme olmalıdır. Eğer bir hoca, akademisyen dersinde bir öğrenciye kendini kültürüne, aidiyetine, kendi coğrafyasına, kendi iklimine ihaneti endokrine ediyorsa, ima ediyorsa bu akademisyenle ilgili bir sorun vardır. Biz bu toprakların çocuğunuz, biz buraya aitiz.”

Bu ülkenin ve bu kentin istiklal mücadelesinin önemini genç nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

“Dün Bahtiyar yokuşunda bundan yüz yıl önce bu toprakları savunmak için mevzilenmiş Maraşlı çeteleri kanlarını döktüğü bir mekanı gösterdi belediye başkanı. Orada verilen kavganın ve mücadelenin orada ölümüne verilen bağımsızlığın ve istiklali koruma kavgasının ne anlama o mekanda iliklerime kadar hissettim. Kendi kendime şunu söyledim. Eğer bugün biz çocuklarımıza bu şehrin ve istiklalini korumak için kanını döken ve bugün çocuklarımızın bu şehirde ve ülkede özgür şekilde yaşaması için kanının döken adamların duygusunu çocuklarımıza aktaramazsak bize yazıklar olsun, yaptığımız işlerin bir kıymeti yoktur. Hangi düşünce ve inançla olsun, bir insan konuşabilir ve düşünebilir. Ama bir insan kendi tarihine, kendi coğrafyasına, kendi vatanına bütün birikimine ihanet içerisindeyse bunun adı düşünce olamaz.”

Twitter üzerinden Savunma Sanayisindeki başarıları niteliksizleştirmeye yönelik paylaşımlarda bulunan akademisyenleri eleştiren Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle akademisyenler vardı Twitter görüyorum, doğrudan bu ülkenin öz güvenine saldırıyorlar. Bu ülkenin yapabilme gücüne saldırıyor. Bu başarabilme yeteneğine saldırıyorlar. Bu ülke SHA, İHA, yapıyor. 2012 ABD’den istediğimiz fakat bize verilmeyen İnsansız Hava Araçlarını 9 yılda yapıyor. NATO ve AB ülkelerini satıyor. Ama bu ülkenin akademisyeni ‘sizin o yaptığınız Droneleri markette de satıyorlar’ diyor. Bu ülkenin yapabilme yeteneğine saldırmaktır. Bu durum ülkenin özgüvenine saldırmaktır. Bunu kim yapar biliyor musunuz? Bunu sözde gelişmiş ülkelerin az gelişmiş ve gelişmekte olan adı akademisyen olan etki ajanları yapar. Bunun adı etki ajanlığıdır. 20 yıldan beri bunun kavgasını veriyoruz. Hangi düşünceden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun. Türkiye kavgasının yanında olan herkesle de birlikte olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye ittifakı adı altında isimlendirmiştir.”

KSÜ Rektörü Niyazi Can ise Üniversitenin pandemi döneminde hiçbir faaliyetini ihmal etmeden devam ettirdiğini ve bu süreçte üniversite olarak önemli yatırımlara imza attıklarını belirtti.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu KSÜ yönetimi ve vatandaşlar katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER