banner675

Ünal “Biden’den Amerika’dan medet uman bir muhalefetle karşı karşıyayız”

Ünal “Biden’den Amerika’dan medet uman bir muhalefetle karşı karşıyayız”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Biden’den Amerika’dan medet uman bir muhalefetle karşı karşıyayız.” dedi.

Ünal, Ağcalı tünel kavşağı ile Önsen - Kurtlar Grup Yolu arasındaki 4,5 kilometrelik bağlantı yolu ve 210 metrelik köprü inşaatının temel atma törenine katıldı.

Muhalefetin iktidar olduğunda yapacağı tek şeyin yıkım olduğunu ifade eden Ünal, “Bugün Türkiye’de siyaset yaptığı söyleyenler, iktidar olma iddiası olanlar çıkıp, Türkiye’ye dair bir tane proje paylaştıklarını gördünüz mü? Bir tane çözüm önerilerini duydunuz mu? İktidara geldiklerinde yapacaklarını söyledikleri koca bir yıkım listesi var. ‘Külliyeyi yıkacağız. Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız. Üçüncü havaalanını durduracağız. Türkiye’deki büyük projelere yatırım yapan ülkeleri buradan uyarıyoruz.’ diyen bir muhalefet aklıyla karşı karşıyayız. Yapacağını söylemeyen, projesini söylemeyen, Türkiye’yi tam bağımsız büyük Türkiye yapacağı iddiasını asla dile getirmeyen, Biden’den Amerika’dan medet uman bir muhalefetle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Hükümet olarak yaptıkları her şeyi itibarsızlaştırmak için uğraşan bir muhalefetin olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

“Doğal gaz buluyorsunuz iki günde itibarsızlaştırmak için her şeyi yapıyorlar. Türkiye Savunma Sanayisinde dünyada oyun kurucu ve oyun değiştirici bir ülke konumuna geliyor. Birde bakıyorsunuz ki dalga geçmeye başlamışlar. Türkiye’nin her türlü gelişmesiyle, Türkiye’nin her türlü büyümesiyle, Türkiye’nin büyük iddiasıyla dalga geçen bu anlayışı ben kendi adıma şiddetle reddediyorum ve bunun bir siyaset olmadığı, siyasetin millet için olduğunu söylüyorum. Hangi siyasi görüşten olursanız olun, siyaset millet için yapılır. Siyasi görüşlere bizim saygımız var. Siyasi görüşler bu ülkenin çıkarı, menfaati için gecesini gündüzüne katma işidir. Siyaset millet için dertlenme işidir. Hangi siyasi görüşten olursanız olun, bunlar bu millet için dertlenmiyorlar. Bunlar bu milletin iradesinin egemen kılınmak için mücadele vermiyorlar. Bunlar eğer Biden’den, Amerika’dan, Avrupa’dan demokrasi dileniyorlarsa, bunların bu millet adına siyaset yaptıkları söyleyemeyiz.”

Siyasetin rekabet gerektirdiğini ama düşmanlık yapılmaması gerektiğini belirten Ünal, “O yüzden bunların yaptığına siyaset demiyoruz. Çünkü bunlar rekabetle değil, düşmanlıkla, nefretle, kinle siyaset yapıyorlar. O yaptıklarına da siyaset değil, yıkım siyaseti diyoruz. Onlara Kahramanmaraş’tan sesleniyorum, Recep Tayyip Erdoğan 1994’ten bu güne kadar bu millete hizmet etmekten başka bir şey yapmadı. 2002’den bu günü kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığı seçimleri saymaya onların parmakları yetmez. Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili konuşmak için önce seçim kazanacaksınız. Önce milletin terazisine bir çıkacaksınız, milletin terazisinde bir tartılacaksınız, millet sizi teveccühüyle onaylayacak, ondan sonra konuşacaksınız. Karşınızdaki lider hem dünya da hem Türkiye’de dimdik ayakta duran, Amerika’da, Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da seçime giren liderlerin Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini konuşarak oy topladıkları bir liderler bahsediyoruz.”

Dünyada en temel ihtiyacın güçlü lider olduğunu hatırlatan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin en büyük rekabet avantajı güçlü liderliğidir. Recep Tayyip Erdoğan, sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, bu milletin iddiasının, kavgasının, derdinin, bağımsızlık mücadelesinin simgesidir. Türkiye olarak son 20 yıla baktığımızda, tekrar tekrar hatırlamamız gereken hususlar olduğunu görüyorum. AK Parti siyaseti bir hizmet siyasetidir. AK Parti siyaseti bir kimlik siyaseti değildir. 2002’den bu günü baktığımızda AK partinin yaptığı hizmetler Kahramanmaraş özelinde saymakla bitiremeyeceğiz hizmetler olduğunu görüyoruz.”

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, göreve geldikleri süre boyunca yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi.

Koronavirüs nedeniyle dünyanın ve kendilerinin ön göremediği bir pandemi süreciyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Güngör, “Ortaya koyduğumuz projeleri pandeminin başlaması nedeniyle tekrar zamanlamasını gözden geçirmek zorunda kaldık. Ortaya koyduğumuz söz verdiğimiz projeyi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Törene, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve vatandaşlar katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685