banner675

Toplumsal olaylar tatbikatı gerçeği aratmadı

Toplumsal olaylar tatbikatı gerçeği aratmadı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan çevik kuvvet polislerinin toplumsal olaylara müdahaleye yönelik gerçekleştirdiği tatbikat heyecanlı anlara sahne oldu.

Hanefi Mahçiçek Stadyumunda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği fabrika işçileri maaşlarını alamadıkları için toplanarak eylem yapmaya başladı. Polis toplanan grubu yaptıkları eylemin yasa dışı olduğunu belirterek grubun dağılmasını istedi.

İşçilerinin eylemine katılan marjinal grupların karışmasıyla eylem kontrolden çıkması üzerine polis toplanan Molotof atan ve ateş yakan göstericilere müdahale etti.

TOMA araçları ve teçhizatın kullanıldığı tatbikatta, olayları yatıştıran ekipler, bazı göstericileri de gözaltına aldı.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumsal olaylara müdahale eden Çevik Kuvvet polislerinin her zaman görev hazır olduklarını belirtti.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Cebeloğlu, “Senaryomuz gereği bir fabrikada çalışan işçilerin normal bir şekilde hak arama anlayışıyla başlatmış oldukları bir eyleme daha sonra dahil olan marjinal gurupların bunu nasıl bir kanunsuz gösteri yürüyüşü haline getirdiğini hep beraber gördük. Burada arkadaşlarımızın olası bir kanunsun eylemde bizim müdahale taktiklerimizi, müdahale yöntemlerimizi diri tutmak geliştirmek açısından bu tatbikatları zaman zaman yapıyor. Bu süreçte halkın canını malını, ırzını emanet ettiği emniyet teşkilatının değişen suç çeşitleri zaman zaman gerçekleşebilecek toplumsal olaylara en etkili, hızlı bir şekilde müdahale ederek kamu güvenliğini en üst seviyede sağlamak amaçlanmıştır. Bu tatbikatta da bu müdahale dinamiklerimizi, yöntemlerimizi geliştirme amacı hedeflenmiştir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685