Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, son yolculuğuna uğurlandı

Düğününe katılmak üzerine Kahramanmaraş’a gelirken PKK’lı teröristlerce kaçılan ve 6 yıl sonra şehit olan Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Sarı’nın naaşı Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna alınarak helallik alınmak üzere Mağralı Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Baba Hasan ve anne Bedia Sarı ile kardeşleri Ramazan ve Hatice Nur Sarı şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı daha sonra tarihi Ulu Camisi'ne getirildi.

Burada şehidin eşi Emine Sarı, kocasının Türk Bayrağına sarılı tabutunun başında “Beni bekle demiştin, bekledim işte” diyerek gözyaşı döktü.

Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve protokol üyeleri, burada şehidin babası Hasan Sarı ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

Şehidin Malatya'da asker olan kardeşi Ramazan Sarı, törene askeri kamuflajla katıldı.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Celal Sürgeç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi.

Törene, şehit Sarı'nın ailesi, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve ilgililer katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER