banner675

Özhaseki, “Belediyecilik tarihinde de iz bırakan en önemli tarih 1994 yılıdır”

Özhaseki, “Belediyecilik tarihinde de iz bırakan en önemli tarih 1994 yılıdır”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, “Belediyecilik tarihinde de iz bırakan en önemli tarih 1994 yılıdır.” dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Özhaseki, Vali Ömer Faruk Coşkun ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Valiliğin ardından beraberindeki heyetle birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Özhaseki, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarından yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Özhaseki, büyük şehirlerdeki büyük projelerin mimarının AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.

Türk siyasi tarihinin dönüm noktaları olduğunu hatırlatan Özhaseki, “Bu dönüm noktaları hiç unutulmaz, iz bırakır ve durmadan bahsedilir. Mesela 1946 çok partili sisteme geçiştir ve bunu herkes bilir. Belediyecilik tarihinde de iz bırakan en önemli tarih 1994 yılıdır. İstanbul’da cumhurbaşkanımızın bizlerinde birçok Anadolu şehrinde belediye başkanlığı işine başlamadan önce Türkiye’de katı ve takıntılı bir belediyecilik anlayışı vardı. Soldan gelenler kafalarındaki sapkın dünya görüşüne gidebilmeleri için ya Rusya ya Çin küçücük Arnavutluk hayranlığıyla sınıf mücadelesini başlatmayı düşündüler. Hizmet düşünmezler, belediyeleri de ellerine geçirdikleri bir kale gibi görürler. Sonra da sapkın ideolojileri için bir mücadele başlatırlar. Neticesinde vatandaş hizmet alamaz. İstanbul’da günlerce sular akmaz. Çöp dağları birikir. Patlamalar olur. İşçiler eylemden eyleme koşar. Vatandaşta hizmet bekler ancak kimsenin umurunda olmazdı. 94 yılı sonrasında biz hep birlikte cumhurbaşkanımız İstanbul’da başta olmak üzere hizmet edeceğiz, hizmet belediyeciliği yapacağız, kimseyi ayırmayacağız diye başladık. Mazeret üretmeyeceğiz dedik ve o sözümüzün arkasında durduk.”

Geçmişte hükümetler güçlü olmadığı için sokaklarda yatan insanların olduğunu dile getiren, Özhaseki, şunları kaydetti:

“Aç insanlar vardı. Şu anda devletimizin her gruba yönelik müthiş destekleri var. Bütün şehirlerde büyük projelerin hepsi 2000 yılından sonradır. Bizim iktidarımız dönemindedir. Milletimizin duasını alarak hizmet yapacağız, onların gönlünü alarak yapacağız, büyüklerimiz geldiği zaman ellerini öpeceğiz, küçüklerimize de hürmet edeceğiz ve insanlarla ilişkiyi asla kesmeyeceğiz, gönül belediyeciliğini inşa edeceğiz. Bu kavramlar boş kavramlar değil, altı dolu dolu her bir dönemini yaşayarak ortaya koyduğumuz kavramlar. Çok şükür böyle olduğu içinde belediyeler olarak biz kendi partimizi iktidara taşıdık ve genel iktidarda da yerel iktidarda da vatandaş bize oyunu hiç esirgemiyor. Çok şükür bizim arkadaşlarımız burada çok ciddi bir şekilde belediyenin kamunun malını beytülmal olarak görüp bunu canından, malından, namusundan aziz bilip devam ettikleri için Allah’ta bereket veriyor.”

2004 yılında AK Parti olarak seçimlere girdiklerini bu seçimlerde yüzde 40 civarında oy aldıkları dile getiren Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2009’da girdik aynı şekilde, 2014’te girdik aynı şekilde son seçimlerde olay biraz Ankara İstanbul’a kitlendiği için sanki millet bizim zaafa uğradığımız gibi bir kanaate kapıldı ama yüzde 45 oyumuz var yine. Millet yine bize oy veriyor, bize güvenini devam ettiriyor, sorunları kim çözer diye dışarıya sorun yine cevap olarak birinci sırada çok miktarda genelde de yerelde de AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor. Biz bu güvene layık olmaya çalışıyoruz, biz ne söylediğimizi biliyoruz, ne yapacağımızı biliyoruz kendi içimizde de istişareler edip emin olun çok çalışıyoruz. Geceleri bile çalışan bir Cumhurbaşkanımız var. Biz de ona layık olmaya çalışıyoruz, iyi işler yapmaya çalışıyoruz, milletimizin duasını almaya çalışıyoruz. Başkalarının yaptığı işler bize çok ilgilendirmiyor, dikkat edin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapmaya çalıştığı baştan sona bir algı operasyonudur. Olmayan bir şeyi varmış gibi, yapmadıkları bir şeyi yapıyorlarmış gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ne iş yaparsak yapalım emin olun karşı taraftan öyle bir zehirli dil kullanılıyor ki insan buna da üzülmeden edemiyor. Biz Kahramanmaraş’a ders çalışmaya, istişareye, faydamız olsun diye geldik inşallah verimli olur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685