Önsen Köprüsü inşaatı devam ediyor

Önsen Köprüsü inşaatı devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu projesi bölge muhtarlarından tam not aldı. Muhtarlar, yeni yatırım ile zaman ve yakıt masrafından çok büyük tasarruf sağlanacağını ifade ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından yapımına başlanan Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolları projesi memnuniyetle karşılandı. Proje kapsamında inşasına başlanan 210 metrelik köprü ve 4 kilometrelik bulvar çalışmasıyla şehir içine ulaşım kolaylaşacak. Onikişubat ilçesinde yapımına başlanan köprünün tamamlanmasıyla, yeni yerleşim bölgesi ile şehir merkezi arasında doğrudan bağlantı sağlanacak. Projeye ilişkin açıklamada bulunan bölge muhtarları ise çalışmalardan memnun.

Dereboğazı Muhtarı Ahmet Şafak çalışmalara ilişkin, “Bu bölgede toplamda 32 köy var. Önsen şehrin karşı yakası olacak. Projemizle birlikte şehir içi ulaşım 12 kilometre kısalıyor. Özellikle hafta sonları bu güzergahı 150 bin araç kullanıyor. Bu bakımdan bizlere çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Kızılseki Mahalle Muhtarı ise bölgede inşa edilen toplu konutlarla birlikte oluşacak yeni imar alanlarına değinerek, “Önsen bölgemizde TOKİ konutlarının yapılması bizler için ciddi bir avantajdır. Yeni inşa alanları, kalkınmayı, büyümeyi hızlandıracak. Bu proje de esasında çok yerinde ve doğru bir zamanlamayla başladı. Toplu konutlar ve yeni arter birbirini destekleyici niteliktedir.” diye konuştu.

Hartlap Mahallesi Muhtarı Fatih Aytemiz ise bölgeye gidiş gelişte 20 kilometrenin üzerinde tasarruf edileceği, bunun da yakıt ve zaman olarak önemli bir fayda oluşturacağını söyledi.

Onikişubat Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Kılçık da yapılan projelerin sistemli bir şekilde ilerlediğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Biz muhtarlar olarak Büyükşehir Belediyesi’nin sistemli projelerine başta Önsen olmak üzere pek çok noktada şahit olduk. Öncelikler belirleniyor, yatırımlar planlı bir şekilde gidiyor. Şunu da net şekilde söylemeliyim, kendi mahallem ve çevre mahallelerden gördüğümüz plan dahilindeki her yer yapılıyor. Biz emekleri geçenlere çok teşekkür ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER