Onikişubat Belediyesi LGS’de başarılı öğrencilerle bir ara geldi

Onikişubat Belediyesi LGS’de başarılı öğrencilerle bir ara geldi

Onikişubat Belediyesi Liseye Geçiş Sınavında (LGS) başarılı olan 25 öğrenci ve aileleriyle bir araya geldi.

Onikişubat Belediyesi pandemi döneminde uzaktan eğitimle LGS sınavında başarılı olan öğrencilerin mutluluğuna ortak olmak için kahvaltı programında bir araya geldi.

Bisiklet ve Yürüyüş yolunda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, LGS sınavında başarılı olan öğrencilerin mutluluklarını paylaşmak için buluştuklarını belirtti.

Kendileri için en önemli sermayelerinin çocuklar olduğunu ifade eden Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Bu çocuklar başarılı oldukça bizim ve ülkemizin sermayesi artacaktır. Gençlerimizin bu başarısı arkadaşlarıyla münasebetleri, ailelerine ve ülkelerine olan bağlılıkları bu yaşlarda sağlanır. Bu yaşlarda aileleriyle birlikte olmaları önemlidir. Çocuklarımızın bu başarılarının sürdürülebilir olması lazım. Öyleyse yapmamız gereken düzenle, devamlı ve sistemli çalışmak başarının en önemli anahtarı olduğunu göreceksiniz. Çocuklarımızın bu başarılı tekrarlayacağınıza ve sürdüreceğinize gönülden ve yürekten inanıyorum. Bunları yaparken gençlerin ailelerini unutmayacaksınız. Bu toplumun temel yapısı, çekirdeği, ana unsuru ailedir. Bakınız pandemi döneminde başka ülkelerde aile sisteminin olmadığı için annelere, babalara bakmadılar. Yaşlıları neredeyse ölüme terk ettiler. Ama bu ülke hükümeti önce 65 yaş üstünü koruma altına aldı. Bu ülkenin çocukları yardımlaşmanın, bütünleşmenin en güzel örneğini gösterdi. Bu bizim toplumumuza has özel bir durumdur. Bu birlikteliği inşallah çekirdek aile yapımızı kaybetmememiz lazım.”

Programa katılan İç İşleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, gelinen noktada dünyanın bir köy olduğunu, Kahramanmaraş’taki yaşayan yetişen bir çocuğun Washington’daki yaşayan çocukla rekabet ettiğini dile getirdi.

Türkiye’nin Cin’deki teknoloji devi ülkelerle rekabet ettiğini hatırlatan Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sen Bertiz Mahallesi’nde yetiştin ama Almanya’nın Münih şehrinde doğan çocukla rekabet ediyorsun. Dünya bu hale geldi. Bu ülke ayakta kalacaksa, bu ülke gelecekte bu al bayrak altında özgür, hür olarak dini, diyanetini yaşayarak dünyaya meydan okuyacaksa bu yaşta bilmelisin ki çocuklarımıza çok ihtiyacımız var. Çocuklarımızın gelişmesine, bilgili olmasına, teknolojiyi öğrenmelerine ve teknolojiyi geliştirmelerine çok ihtiyacımız var. Bütün çabamız bu ülkenin gençlerinin şimdiki nesillerde daha ileriye gitmesi, bilgi ve teknolojiyle daha haşır, neşir olması ve gençlerin yaptığı üretimlerle bu ülkenin daha bağımsız daha ayakları üzerinde duran bir ülke olmasıdır. Sizlerin bu yaşta gelişmeli ve sürekli ilerlemesiyle mümkün olacaktır.”

Onikişubat İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli ise bu yıl eğitim camiası ve aileler için zor bir yıl olduğunu söyledi.

Keçeli “Şimdiye kadar karşılaşmadığımız, okullarımızda yüz yüze eğitim veremediğimiz ama bunu uzaktan da olsa büyük fedakarlıklarla kapatmaya çalıştığımız bir eğitim öğretim yılı oldu. Bu yıl sınava giren öğrencilerimiz bunun zorluğunu yaşayarak sınava girdiler. Sonuçta ne emek verdilerse bunun karşılığını aldılar. Buradaki öğrencilerimizle birlikte bunun haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER