Maaşlı ve primli dolandırıcı elemanı yakalandı

Maaşlı ve primli dolandırıcı elemanı yakalandı

Kahramanmaraş’ta sosyal medya ve telefon dolandırıcıların adına maaş ve prim usulüyle çalışan 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, sosyal medya üzerinden ve telefonla kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtarak, vatandaşı dolandıran yönelik çalışma başlattı.

Azerbaycan Bulvarı üzerindeki ATM’lerinden aynı kişiler tarafından sürekli para çekildiği belirleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışması sonucu farklı sokaklarda 3 şüpheli kısa süreli kovalamaca sonucu yakaladı.

Gözaltına alınan ve emniyette suçlarını itiraf eden M.E.I. (21), M.B. (21) ve C.B. (43) dolandırıcıların akıl almaz taktileriyle ilgili bilgiler verdi.

Şüphelilerin Kahramanmaraş’ta dolandırıcılık örgütü adına maaş ve primle çalıştıklarını, mağdurların paralarını çekilerek dolandırıcıların verdiği İBAN’a EFT ve hızlı para yatırma işlemi yaptıklarını itiraf etti.

Ayrıca örgüt merkezinden telefon yoluyla dolandırılan vatandaşların para veya ziynet eşyası almak için örgüt merkezinin yönlendirmesiyle kendilerinin gidip aldığını da belirtti.

Şüphelerin üzerlerinde yapılan aramasında 7 farklı markalarda telefon, 13 farklı bankalara ait banka kartı ve 7 bin 740 lira nakit para çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER