banner651

Kahramanmaraş Alışveriş festivali açıldı

Kahramanmaraş Alışveriş festivali açıldı

Büyükşehir Belediyesi ile Terziler ve Konfeksiyoncular Odası işbirliğiyle KAFUM’da Kahramanmaraş Alışveriş Festivali kapıları açtı.

Bölgenin en büyük alışveriş fuarı olan Kahramanmaraş Alışveriş Festivali düzenlenen törenle açıldı.

Kuaförler şov ekibinin hazırladığı orman yangınları temalı koreografi ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bölgenin en büyük alışveriş fuarını açmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kahramanmaraş’ın sahip olduğu ticaret hacmi ve sektörel çeşitliliğinin öncüsü olduğunu dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

“Bu tip etkinlikler de ticari bir hareketlilik oluşturması bakımından son derece önemlidir. Kahramanmaraş’ımız birçok farklı sektörde önemli bir konumda bulunuyor. Özellikle tekstil, kuyumculuk, hediyelik eşya üretimlerinde gurur duyacağımız bir ticaret hacmimiz var. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz bu etkinliğin de esnaflarımız tarafından üretilen ürünleri, vatandaşlarımızla buluşturması bakımından bir hareketlilik oluşturacağını öngörüyoruz. Sektörel kümelenmeyi son derece önemsiyorum. Ayakkabıcı esnaflarımızda olduğu gibi, 200’e yakın esnafımızın ve 10 bine yakın vatandaşımızın üretim sağladığı terzi ve konfeksiyon sektöründe de derli toplu bir alan oluşturacağız. Bu sağlandığı zaman ticaret hacmimiz en az iki üç kat artacaktır.”

KAFUM’da açılışı gerçekleştirilen alışveriş fuarı, 22 Ağustos Pazartesi tarihine kadar hazır giyim, tuhafiye, ev tekstil ürünleri ve hediyelik sim sırma dahil binlerce çeşit ürünü vatandaşların beğenisine sunacak.

Açılışa, Vali Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhsin Akkurt ve ilçe belediye başkanları katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER