Kahraman bekçi ödüllendirildi

Kahraman bekçi ödüllendirildi

Kahramanmaraş’ta yangında mahsur kalan yaşlı kadını kurtaran Çarşı ve Mahalle Bekçisini ödüllendirildi.

4 Mart günü Onikişubat İlçesi Şehit Evliya Mahallesi’nde meydana gelen yangından Bedriye Uzun (57) alevlerin arasında kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelenler arasında Çarşı ve Mahalle Bekçisi Fatih Tilki’de vardı. Evde yangın devam ederken, bir kişinin pencereden yardım istediği gördü. Eline geçirdiği bir kazma ile penceredeki demir parmaklarını kırarak Uzun’u alevlerin arasından kurtardı.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Mahalle Bekçisi Fatih Tilki, makamına kabul etti.

Mahalle Bekçisini tebrik eden Cebeloğlu, Çarşı ve Mahalle bekçileri polislere yardımcı kolluk birimi olarak vatandaşlara hizmet ettiğini söyledi.

Kentte 300 Çarşı ve Mahalle bekçisi görev yaptığını hatırlatan Cebeloğlu, şunları kaydetti:

“Çarşı ve Mahalle Bekçilerimiz il merkezinde polis bölgesinde görevlerini başarıyla yürütmektedirler. Bu arkadaşlarımız mahallelerimizde özellikle suç analizi yaparak suç ve suç şüphelilerinin yoğun olabileceği alanlarda görevler verdik. Bu arkadaşlarımız bu alanlardaki görevlerini gece ifa etmekte ve çok başarılı sonuçlara imza atmaktadırlar. Bugüne kadar 22 çalıntı araç yakaladı. 271 aranan şahsı aldı, yine 76 ateşli silah yapılan uygulamalarda ele geçirdi. Gece uyuşturucu kullanıcılarına yönelik yaptıkları çalışmalarda toplamda 94 narkotik olayına müdahale etti. 34 hırsızlık olayında suçüstü yakalama yaptı. Bu da Çarşı ve Mahalle bekçilerimizin özellikle gece asayiş ve güvenliği sağlamasında ne derece faydalı ve güzel işler yaptığını emniyet ve asayişe nasıl bir katkı sağladığının somut ifadesidir.”

Çarşı ve Mahalle Bekçisinin yangında evde mahsur kalan bir kişi kendi canı pahasına kurtardığını ifade eden Cebeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“4 Mart saat 03.00 sıralarında 12 Şubat ilçemizde Şehit Evliya Mahallesi’nde bir ikamet yangını meydana geldi. Bu ikamette yaşlı bir çiftimiz bulunmaktaydı. Çağrıyı alır almaz en yakın noktadaki Çarşı ve Mahalle bekçimiz olay yerine intikal ediyor ve yangın sırasında canı pahasına evinin camını kırmak suretiyle oradaki bir vatandaşımızı dışarı çıkararak hayatını kurtardı. O vatandaşımızın hayatını kurtaran Çarşı ve Mahalle bekçimiz Fatih Tilki’yi tebrik ediyorum. Bizde bu arkadaşımızı bu başarısından, bu gayretinden, bu özverisinden dolayı ödüllendirdik. Bekçimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.”

Mahalle ve Çarşı Bekçisi Fatih Tilki ise o gece yaşananları anlattı.

Telsizden anonslarında Şehit Evliya Mahallesi’nde bir ikamette büyük bir yangın olduğunu duyduğunu belirten Tilki, “olay yerine geldiğimizde itfaiye ve polis arkadaşlarımda oradaydı diğer mesai arkadaşlarımızda aynı şekilde olay yerindeydi. Olay yerinde yaşlı teyzenin içeriden çığlık atarak el işaret yaptığını gördük. İtfaiyeci arkadaşlarımızda aynı şekilde kurtarmaya yönelik çalışıyordu. Ben bu sırada ne yapabilirim diye düşündüğümde evin 1. katını gördüm evin yan tarafındaki dükkanın üzerinden çıkarak orada kazmayla demir korkulukları kırdım ve teyzeyi bu şekilde çıkardım. Çok şükür can kaybı olmadı. Yine aynı durum olsa aynı şekilde yine kurtarırdım. Zordu ama önemli olan başardık.” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Çarşı ve Mahalle Bekçisine Fatih Tilki’ye plaket ve hediye verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER