banner675

“Her masa bir sınıf olsun”

Türkoğlu Belediyesi tarafından hazırlanan "Her masa bir sınıf olsun" projesi kapsamında evlerinde uygun ders çalışma ortamı olmayan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 150 ders çalışma masası dağıtımı yapıldı.

“Her masa bir sınıf olsun”

Türkoğlu Belediyesi tarafından hazırlanan "Her masa bir sınıf olsun" projesi kapsamında evlerinde uygun ders çalışma ortamı olmayan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 150 ders çalışma masası dağıtımı yapıldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuşeğitimin uzaktan yapılmaya başlaması üzerine öğrencilere bu zor günlerde yardımcı olmak adına "Her masa bir sınıf olsun" adlı projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Evlerinde uygun ders çalışma ortamı olmayan öğrencileri tespit edip çalışma masaları dağıtmaya başladıklarını hatırlatan Okumuş, şunları kaydetti:

“Eğitimlerine okuldan değil evlerden devam edilmesi kararı alınan öğrencilerimize, biz de gönüllülerden ve belediye personellerinden oluşan bir ekiple, ilçemiz sınırlarında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşarak, çocukların daha sağlıklı ortamda ders çalışabilmelerine katkı sağlamak istedik. İlk etapta masaları dağıtıyoruz. Onun ardından da ihtiyaç duyan öğrenciler için internet imkanı sağlayacağız.”

Öğrencilere masanın yanı sıra kırtasiye seti de verdiklerini, ailelerine de gıda ve hijyen malzemesi yardımında bulunduklarını ifade eden Okumuş, “Tabiri caizse sınıfları evlere getiriyoruz. Kendi çocuklarım da uzaktan eğitim alıyorlar. Onları gördüğüm için, ihtiyaç sahiplerinin daha aktif derslere katılabilmeleri adına eksik olan malzemeleri gidermeye çalışıyoruz. Dağıtıma ilk olarak öksüz ve yetim öğrencilerden başladık.” dedi.

Öğrencilerden Cansu Kıllı, bundan sonra derslerine kendi masasında çalışacağı için çok mutlu olduğunu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Pınar Nazlı ise masasını çok beğendiğini ve artık her gün derslerine daha düzenli bir şekilde çalışabileceğini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685