banner651

Güney Çevre yolu çalışmaları

Güney Çevre yolu çalışmaları

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ağcalı Kavşağı ile Adana yolu arasında yapımına başlanan Güney Çevre Yolu’nun birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bir süre önce müjdesini verdiği Güney Çevre Yolu ilk etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Başlanan proje, Ağcalı Kavşağı ve Önsen - Kurtlar bölgesini birbirine bağlayan 75 Milyon liralık Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu’nun devamı niteliğinde olacağı bildirildi.

Birinci etabıyla Ağcalı Kavşağı’ndan Adana Yolu istikametine transit erişim sağlayacak arter, şehir içi trafiği de önemli ölçüde rahatlatacak. Kazı çalışmalarına başlanan 10 Milyon liralık ilk etap çalışmalarında, 55 metre genişlik ve 4 kilometre uzunluğa sahip yeni bir güzergah inşa ediliyor.

Güngör, “Güney Çevre Yolu’muzun birinci etabında çalışmalarımıza başladık. İnşallah ilk etapta Adana Yolu’muza kadar olan 4 kilometrelik bölümünü yılsonuna kadar tamamlamış olacağız. Şehrimizin merkez trafiğini hafifletmek için şehrimizin kuzeyinde ve güneyindeki yollarımızı açmaya gayret ediyoruz. Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretiyle kendisine arz ettiğimiz 30 kilometrelik kuzey çevre yolumuzu karayollarına devrettik. Bunun 10 kilometrelik bölümü belediyemiz imkanlarıyla açılmıştı. 20 kilometrelik kısmında da yapım tamamlanacak. Şehrimizin güneyinde de çalışmalarımıza başladık. Burada yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 55 metre genişliğinde bir yol açıyoruz. Adana bağlantısını sağlayacak bu yeni arter şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak.” dedi.

4 kilometrelik arterin tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmalarının da başlayacağını dile getiren Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradaki çalışmalarımız tamamlandığında sonraki aşamada da Adana yolundan havaalanı kavşağına kadar olan kısmın bağlantısını sağlayacağız. Bu sayede Gaziantep, Kayseri ve Adana istikametinden gelen ve o istikametlere giden araçlarımız madalyalı kavşağı kullanmadan geçmiş olacaklar. İnşallah şehrimizin merkez trafiğini önemli ölçüde hafifletmiş olacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER