banner651

EXPO 2023 lagün göl dolum çalışmaları başladı

EXPO 2023 lagün göl dolum çalışmaları başladı

EXPO 2023 projesi içerisinde yer alan ve 70 dönümlük alan genişliğiyle Avrupa’nın en büyük havuzu olan Kristal Lagüne doldurma çalışmalarını başlandı. Yaklaşık 45 günlük bir sürenin ardından tamamen dolacak olan lagün, masmavi görüntüsüyle ziyaretçilerini büyüleyecek.

2023 Nisan ayında düzenlenecek olan EXPO için hazırlanan etkinlik alanının yüzde 69’luk kısmı tamamlanırken, ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ teması ile düzenlenecek olan projenin en önemli ayaklarından biri olan Kristal Lagün havuzunun dolumu başladı. 70 dönümlük alanıyla Avrupa’nın en büyük havuzu olacak olan Kristal Lagün, tam tamına 45 günde dolacak.

Havuzun dolum aşamasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaraş için çok önemli olan ve Kahramanmaraş’ımızı bir marka kent haline dönüştürecek olan Expo projemizin çok önemli projelerinden birini bugün devreye aldık.” dedi.

Havuzun dolum işlemi tamamlanmasının ardından masmavi bir şekilde hem Kahramanmaraş’ın hem de Türkiye’nin gösterimine sunulacağını hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“EXPO projemizin çok önemli ayaklarından bir tanesi Kristal Lagün projesidir. Yaklaşık 70 dönüm büyüklüğünde devasa bir lagün. Bugün itibariyle havuza su dökmeye başladık. Buranın dolumu yaklaşık 45 gün sürecek. Öncelikle elle bir kimyasal arıtma yapacağız. Belli bir düzeye geldikten sonra otomatik arıtma sistemimiz devreye girecek ve devasa lagün masmavi olarak Kahramanmaraş’ımızın, Türkiye’mizin inşallah gösterimine sunulacak. Kahramanmaraş’ımızın artık değişimine, dönüşümüne çok önemli katkıda bulunacak. Kahramanmaraş’ımızın bir marka kent haline gelmesinde önemli bir faktör olacak havuzumuzu bugün itibariyle devreye aldık. İnşallah yakın bir zamanda su tamamen dolduğunda, masmavi hale geldiğinde tekrar burada buluşup bu güzelliği hep beraber görürüz. Lagünümüzün hemen arkasında Uğur Böceği ve Kelebek Bahçemizin inşaatı da süratle devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yılın baharında bütün bunları devreye almış olacağız. Kahramanmaraş’ımızın EXPO projesi kapsamında içine serpiştirdiğimiz bu güzellikleri hem Kahramanmaraş’ımızın hem de bütün dünyanın gösterimine, hizmetine açacağız. Bunlar gerçekten rüya projeler. Ama gördük ki bu rüyalar bir bir gerçek olmaya başladı. Gerçek olmaya da devam edecek. Artık kaldırım belediyeciliği gibi hizmetler yok. Kahramanmaraş’ı yaşam alanı olarak dönüştüreceğiz. İnşallah 2023’ün Nisan ayına kadar Kahramanmaraş Expo projesiyle bir dünya kenti olacak. Yaşam tarzı olarak ta inşallah gelişmiş olacak. Bu öyle bir proje ki Avrupa’nın en büyüğü. Kocaman Avrupa kıtasında bu büyüklükte başka bir kristal lagün yok. Bu Türkiye’de, Kahramanmaraş’ta Onikişubat’ta var. Dolayısıyla her zaman bu bir dünya projesi diyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER