banner675

EXPO 2023 Danışma Kurulu 3. kez toplandı

EXPO 2023 Danışma Kurulu 3. kez toplandı

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ın adını dünyaya duyuracak projesi EXPO 2023’ün Danışma Kurulu toplantısı için Rekreasyon alanda toplanıldı.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve KİÜ Rektör Yardımcısı Adnan Küçükönder katıldı.

EXPO 2023 Kahramanmaraş’ta gelinen son nokta ve ilerleme raporu görüşüldü. Kısa zaman önce Kristal Lagüne su verilmeye başlanmış, dolması için 45 gün süreceği belirtilmişti. Alanda bulunan birçok yapının fiziksel inşaatının tamamlandığı, yeşillendirme çalışmalarının da kısa zamanda başlayacağını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu projenin şehre çok büyük bir marka değeri kazandıracağını, bölgesel anlamda da büyük katkıları olacağını söyledi.

Toplantının ardından Kristal Lagünde ve alanda incelemeler yapan heyet, EXPO 2023 için değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, EXPO çalışmalarının yerinde incelediklerini belirtti.

EXPO alanında gelişmelerin ve ilerlemelerinin olduğunu hatırlatan Coşkun, şunları kaydetti:

“Bittiğinde şehrimize çok anlamlı bir değer katacak. Onikişubat Belediyemize ve diğer belediyelerimize, katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Projemiz tamamlandığında şehrimiz adına önemli bir kazanım olacak. Hayırlı olsun şimdiden.”

Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, “Bir şehirde ne kadar çok uluslararası etkinlik varsa, o şehrin kapasitesini gösterir. EXPO da o etkinliklerden birisidir. EXPO 2023 alanımız Ceyhan nehrinin ve barajların olduğu bir bölge olması hasebiyle doğal güzelliklere sahip. İlçe belediye başkanlarımızla bu bölgeyi bütüncül değerlendiriyoruz. Üst düzey bir koordinasyonla bu alanı Kahramanmaraş’ımızın en güzel alanlarından biri yapmaya gayret ediyoruz. EXPO’dan sonra da burası bir millet bahçesi, rekreasyon alan olarak hizmet verecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 Danışma Kurulu ile belirli zamanlarda toplanıldığını ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi sunduklarını ifade etti.

Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında bir araya gelindiğini dile getiren Mahçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çalışmalarımız planlanan takvime göre gidiyor. Tüm işlerimizi 2022 sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Son olarak yeşillendirmeyle, kafelerimizin açılmasıyla EXPO öncesi ve sonrası bu alanları hizmete sunacağız. Kahramanmaraş’ın marka değerini yükselteceğine, bir değer katacağına inanıyoruz. Bugün de bu vesileyle bir araya geldik yerinde değerlendirdik. Sayın Valimiz, Büyükşehir ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız, Üniversitelerimizin Rektörlerine teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, bizleri onurlandırdılar.”

Toplantı sonrası alanı gezen Danışma Kuruluna Mahçiçek, kıyı tahkimatı ve Sır Barajı içi su tutucu sedde aksının yapılacağı noktada bilgi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685