banner651

Ceyhan, istifasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Ceyhan, istifasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Kahramanmaraş halkından helallik isteyerek Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığını bırakan Fatih Mehmet Ceyhan, kentin ileri gelenlerine seslenerek, “Kahramanmaraşspor bu şehrin değeri ise gerçekten gelin sahip çıkın.” dedi.

7 yıldır sürdürdüğü Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığından geçtiğimiz hafta istifa eden Fatih Mehmet Ceyhan, bugün kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ceyhan, 7 yıllık başkanlık döneminde takımın kurumsal kimliğini hiçbir zaman ayaklar altına almadığı söyledi.

Kahramanmaraş’ın değerli olan kırmızı beyaz bayrağı ve bu armayı hiçbir zaman yere düşürmediklerini ifade eden Ceyhan, şunları kaydetti:

“Biz sportif başarı yakalayamadık bunu da bir bahane olsun diye söylemiyorum bu bir realite. Bu yılın başında ben gerçekten takımı bırakacaktım. Bu konuşmayı sezon başındaki kurban bayramından sonra Ağustos’ta Kahramanmaraş halkından helallik isteyerek Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığını bırakacaktım. Ama bize bazı sözler verildi, biz bu sözlere inandık ve tekrar devam ettik. Ama maalesef süreçte bu sözler yerine gelmedi. Önemli değil, biz bu sözlere memleketimiz adına kandıysak kandık, kandırıldıysak kandırıldık. Helali hoş olsun hiç önemli değil. Bu yıl içinde kendimiz yine cebimizden belli bir rakam harcadık.”

Kendisinin ailesine düşkün birisi olduğunu hatırlatan Ceyhan, “Ben ailesine düşkün biriyim anne-babamla birlikte aynı evde yaşıyoruz. 4 yıl önce annemi 7 Kahramanmaraşspor başkanlığım sürecinde kaybettim. Rahmetli annem son dönemlerinde başkanlığı bırakmamı çok istedi, ‘çok yoruluyorsun oğlum, bu şehir seni yalnız bırakıyor, bırak’ diyordu. Son 2 yıldır babam da ıslarla benim başkanlığı bırakmam gerektiğini çocuklarıma vakit ayırmam gerektiğini söylüyordu. Sonrasında pişmanlık yaşayacağımı belirtiyordu. Son 6 aylık süreçte kendi koronavirüse yakalandı kurtuldu oradan mide ameliyatı oldu bu süreçte oğlum sen bizi dinlemiyorsun ben artık bundan sonraki 5 vakit namazımda rabbime ‘Allah’ım bu oğlumu Kahramanmaraşspor’dan kurtar’ diye dua edeceğim demişti. Geçen hafta babamı kaybettim. Mübarek gecede ben baba ‘keşke gözün açıkken vasiyetini yerine getirseydim’ diyerek oturdum ağladım. Dualarımı ettim ve bu kararı verdim. Vicdanen, beynen, gönül olarak, bir Kahramanmaraşlı olarak alnım ak, yüzüm pak rahatım. Yoksa maç yenildikten sonra taraftarın bana hocaya sallaması değil. Bunlara alıştım zaten. 7 yıldır ne hakaretler edildi, bunlara memleket takımı için sustum. Ama geçen hafta Pazar günü babamı kaybettim, Pazartesi günü de defnettik. Bizim değer yargılarımız var cenazemizde bile ölmüş anama babama küfür ettiler. Ben cenazemde babamı kaybetmişim Şanlıurfaspor maçını kaybettik diye ‘maçı satan başkan’ aileme yöneticilere sinkaflı laflar, ‘paçacıdan çorbacıdan yönetici mi olur’ diyenler. Buyurun kapı açık. Futbol duayenleri geldi de biz mi kapıyı kapattık. Sahip çıkmıyorsunuz sahip çıkanları da eleştiriyorsunuz. Bunlar 20-25 kişilik bir grup. Bu arkadaşları ben hep süreçte takip ettirdim takım deplasmandan galip geliyor o kişilerden basit bir ‘tebrikler takım’, ‘bravo çocuklar’ gibi bir basit cümle bile yok. Futbolun matematiği yok Kahramanmaraşspor yenecekte yenilecekte ama takıma güvenmek markana sahip çıkmak başka bir şey. Diyelim takım berabere hemen o 10-15 arkadaş kuma gömdükleri baltaları çıkarıyorlar pankart açıyorlar hoş geldin 3. lig. Bir maç kaybetmeyle, berabere kalmayla 3. lige mi gidiliyor? Benim tek sitemim ve hakkımı helal etmeyeceğim arkadaşlar bahsettiğim o 20-25 kişilik arkadaş. Özellikle de cenazemde insanda bir ar, damar olur bir aile terbiyesi olur o dönemde bile utanmadan sıkılmadan o lafları yazabiliyorsa zaten o insanları ben adam yerine bile koymuyorum, koymadım da zaten bu güne kadar. Kahramanmaraşspor’un gerçekten iyi olmasını isteyen bizim sağduyulu taraftarlarımız var. Bu şehrin bir ferdi olmaktan hep gurur duydum bundan sonrada duyacağım da. İnsanız bilerek veya bilmeyerek hata yapmış olabiliriz, bizler peygamber çocuğu değiliz, sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Bir yanlışışım bir hatam olduysam özür diliyorum. Herkesten hakkını helal etmesini istiyorum benim kendi hakkım varsa o 20-25 arkadaş hariç herkese hakkımı helal ediyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER