banner651

Arıkan, “Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine, ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak istiyoruz”

Arıkan, “Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine, ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak istiyoruz”

Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (KTİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, “Organize Sanayi Bölgemiz tam faaliyete geçmesi halinde yaklaşık 5 Milyar ABD doları yatırım yapılacak ve 25 bin ile 30 bin kişiye direk, 100 bin kişiye de indirek istihdam sağlayacaktır.”

Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesinin önünde engel olan kamulaştırma projesinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan KTİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, “Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırmasının tamamlanabilmesi için gerekli olan 200 Milyon lira kamulaştırma kredisinin acilen Organize Sanayi Bölgemiz adına tahsis edilmesi gerekmektedir.” dedi.

Bölgenin kamulaştırılarak, kente kazandırıldığı takdirde, istihdam ve ekonomik kazanımlarını anlatan Arıkan, şu bilgileri aktardı:

“Toplam alan, 4.970.099,88 metrekare, (497-Ha) İmar parsel sayısı: 87 Adet, Sanayi parsel sayısı: 76 Adet, Sosyal ve idari parsel sayısı:11 Adet, Mera ve hazine arazisi: 2.571.270,39 metrekare, Kamulaştırılacak parsel sayısı: 110 adet, toplam kamulaştırılacak alan: 2.398.829,49 metrekare, toplam sanayi alanı 3.517.394,55 metrekaredir.  Organize Sanayi Bölgemiz sanayi parsellerinin tamamı katılımcılara ön tahsisi yapılmıştır. Ön tahsis yapılan toplam sanayi alanı ise 3.517.394,55 metrekaredir. Kahramanmaraş Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından kamulaştırma davası açılan parsellerle ilgili olarak 73 parsel için depo kararı verilmiştir. Depo kararı verilen parsellerle ilgili toplam 113.019.287,53 lira ödeme yapılmıştır. Ödeme yapılan 73 parselin toplam alanı 1.120.626,33-metrekaredir. Organize Sanayi Bölgemiz sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Fituşağı Mahallesi 104 ada 2 ve 16 nolu parsellerin mülkiyeti, KTİOSB tüzel kişiliği adına bedelsiz olarak devri alınmıştır. (104 ada 2 ve 16 nolu parseller toplam; 1.612.970,75-m2)

Kahramanmaraş’ın tekstil sektörüne İplikten, Örme, Dokuma, Boya-Terbiye ve Konfeksiyona kadar büyük bir üretim gücüne ve potansiyeline sahip bulunduğunu dile getiren Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin faaliyete geçmesinin önünde engel olan Kamulaştırmasının yapılması halinde, Organize Sanayi Bölgemizde Tekstil ve Konfeksiyon yatırımları yapılacak ve yapılan bu tesislerde üretim, ihracat ve istihdama büyük bir katkı sağlayacaktır. Konfeksiyon tesislerinde istihdamın fazla olması, İlimizde ve İlimize yakın illerde de Suriyeli vatandaşların nüfusunun yoğun olması Konfeksiyon yatırımları için çok cazip olmakta ve Konfeksiyon yatırımı yapacak Sanayiciler içinde, Organize Sanayi Bölgemiz çok cazip bir yatırım alanı olmaktadır. Kamulaştırma kredisinin tahsis edilmesi halinde, Organize Sanayi Bölgemiz faaliyete geçecek ve Dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden biri olacaktır. Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin Tekstil ve Konfeksiyonda en büyük tedarikçilerinden biri konumuna gelecek ve Ülkemize de stratejik ve jeopolitik bakımdan üstünlük sağlamasına katkıda bulunacaktır.”

Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce faaliyete geçirerek, ülkemizin 2023 yılı hedeflerine, ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmak istediklerini hatırlatan Arıkan, “Organize Sanayi Bölgemiz tam faaliyete geçmesi halinde yaklaşık 5 Milyar ABD doları yatırım yapılacak ve 25 bin ile 30 bin kişiye direk, 100 bin kişiye de indirek istihdam sağlayacaktır. Organize Sanayi Bölgemizin faaliyete geçmesinin önünde en büyük engel olan Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırmasının bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırmasının tamamlanabilmesi için gerekli olan 200 Milyon lira kamulaştırma kredisinin acilen Organize Sanayi Bölgemiz adına tahsis edilmesi gerekmektedir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER