5 Nisan Madalya günü

5 Nisan Madalya günü

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası’nın verilişinin 96. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Madalyası verilişinin 96. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlik Atatürk Meydanı’nda çelenk sunulmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün İstiklal Madalyasını Türk Bayrağı’na takmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

İstiklal Madalyası’nın birliğin, dirliğin, inancın ve kardeşliğin sembolü olduğunu belirten Güngör, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ın mücadelesinin ilham kaynağını, Çanakkale’de, Antep’te, Urfa’daki direnişlerimizden, Kurtuluş savaşımızdan, Medine müdafaasından, Libya’dan, Bosna’dan, Karabağ’dan ayrı tutamayız. Bu madalya bizim birliğimizin, dirliğimizin, inancımızın ve kardeşliğimizin sembolüdür. Madalyanın şehrimize verilmesinde kanları ve canlarıyla mücadele eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve tazimle yad ediyorum. 1919’un Ekim ayında, Sütçü İmam’ın ilk kurşunuyla başlayan İstiklal Harbimiz, Maraşlının topyekün mücadelesiyle 12 Şubat 1920’de zaferle sonuçlanmış ve 5 Nisan 1925’te de bu zaferimiz TBMM tarafından verilen ‘İstiklal Madalyası’ ile taçlanmıştır. Bu tarihten günümüze madalyamızı, şanlı bayrağımıza iftiharla takarak bu haklı gururu yaşıyoruz. Bu madalya bizim birliğimizin, dirliğimizin, inancımızın ve kardeşliğimizin sembolüdür.”

Etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Albay Numan Öksüz AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ile protokol üyeleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER