15 Temmuz kutlamaları

15 Temmuz kutlamaları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) 2016 yılında örgüt içerisindeki asker kıyafeti giden hainlerin gerçekleştirdiği kalkışmanın millet tarafından bertaraf edilmesinin 5. yılında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Trabzon Caddesi’nde protokol üyelerinin katıldığı yürüyüşle başlayan kutlama etkinlikleri Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı söylediği marşlarla Demokrasi meydanına kadar sürdü.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için edilen duanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması izlendi.

“MİLLETİMİZ, NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUDU”

Burada Mehter Takımının konseriyle devam kutlama etkinliklerinde konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, büyük mücadeleler sonucu elde ettiği kazanımlarını ne pahasına olursa olsun korumasını bilmiştir.” dedi.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının yıl dönümünde, milletçe bu destansı Demokrasi Zaferinin gururunu tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yaşadıklarını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

“Bu ihanet şebekesine karşı kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz, o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları doldurarak, tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece ve sadece imanı ve inancıyla durmuş, canı pahasına da olsa demokrasiye sahip çıkmıştır. Gözlerini kırpmadan milletimizin üzerine ateş edenler, milletimizin korkacağını, meydan ve sokakları kendilerine bırakıp evlerine çekileceğini sandılar. Ama aziz milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmayarak, Türk Milletinin bağımsızlığına kasteden dahili ve harici hiçbir girişime teslim olmayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu şuurla, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt etmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper aziz milletimiz, gelecek kuşaklar için de eşsiz bir örnek sergilemiştir. Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz takdirde yöntemleri ne olursa olsun, hiç kimse, vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin birliğini bozamayacak ve Türkiye geçilemeyecektir.”

“15 TEMMUZ’DAKİ KAHRAMANLIKLAR GELECEĞE İLHAM OLACAK”

Darbe mücadelesinin Türkiye’nin gelecek vizyonuna ilham kaynağı olmaya devam edeceğini anlatan Coşkun, “Milletimizin, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar,  İstiklal ve İstikbal tahayyülünden güç alan Türkiye’nin gelecek vizyonuna ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle, devletimizin bekası için feda-i can ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize ve saygıdeğer ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan Aziz Milletimizi ve Kahramanmaraşlı Hemşehrilerimi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜ 15 TEMMUZ’DA HATIRLATILDI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise devletin bütün imkanları ve gücüyle o gecenin yaşanmasına sebep olan hain FETÖ yapılanmasının tüm iç ve dış bağlantılarının üzerine gittiğini ve gitmeyi de sürdüreceğini söyledi.

Güngör, “Öncelikle bu vatan toprakları için canını feda eden tüm şehitlerimiz ile 15 Temmuz direnişinde tereddüt etmeden canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Vatanı, milleti ve tüm mukaddesatını muhafaza etmek için, göğsünü siper eden tüm gazilerimize de minnettarlığımızı ifade etmek isterim. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çok şey söylendi ve konuşuldu. 15 Temmuz, Milletimizin büyüklüğünü ve bu toprakların ne anlama geldiğini tekrar hatırlatmıştır.” açıklamalarını kullandı.

“MİLLETİMİZ TOPYEKÛN VAKTİNE HAZIR OLDU”

O gece Türkiye tarihinde olmayan bir şeyin gerçekleştiğini anlatan Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta türlü oyunlarla sindirilmeye çalışılan vatan evlatları, kendisinden bekleneni gösterdi. Topyekûn kıyama geçerek, tanklara ve uçaklara gövdesini siper edip, darbeye ve vesayete nasıl karşı durulacağını bütün dünyaya duyurdu. Çünkü bu millet vaktine hazırdı. İşte 15 Temmuzda dirilen ruh, yine bu ruhtur. Milletimizin ruhunun derinliklerinde, yine bu ses yankılandı. Ve milletimiz topyekûn vaktine hazır oldu. 15 asırdır hizmet ettiği dinin ve onun büyük peygamberinin emrinde olduğunu gösterdi. O gece bize; partilerin, ideolojilerin, muhitlerin üzerinde bir “ittifakı” tekrardan hatırlattı. Bütün bu siyasi ve sosyolojik kutupların üzerinde, bizim gerçeğimiz olan “Türkiye fikri”. Aslında bu fikir, coğrafi sınırları aşan ‘Anadolu’  fikridir. Anadolu coğrafyasında var olma fikri; büyük bir milletin ve geleneğin evlatları olma fikri, ülkenin hemen hemen her yerinde, bazen bir tarlada, bazen bir belediye binasında, bazen de bir kahvehanede tekrardan vücut buldu.  Milletimizin o gece gösterdiği bu kıyam bir tesadüfün sonucu değildir. Esasen, milletimizin tarih sahnesinde karşı karşıya kaldığı, bütün kritik durumlarda, varolma-yokolma mücadelesinin gerektirdiği durumlarda, hep ortaya çıkan, milletimizin sinesinde barındırdığı, saf İslam ruhudur, diriliş ruhudur. “

“HER ZAMAN BU RUHA YENİLECEKSİNİZ”

Türk milletinin sahip olduğu ruhu asla kaybetmeyeceğine dikkat çeken Güngör, “Bu ruh; milletimizin sahip olduğu, asırlara meydan okuyan, tarihin kritik kırılma zamanlarında, şartlar ne olursa olsun, hiç bir dünyevi hesaba sığmayan, İslam’a ve insanlığa adanmış bir ruhtur…  Sarsılmaz bir inanç ve gururla, buradan seslenmek istiyorum ki; milletimiz, bu ruhu asla ve asla kaybetmedi, kaybetmeyecektir. Siz! Evet, siz… Bu ruhu asla anlayamayan, bunun tarih muhasebesini yapamayan, küresel emperyalizmin uşak ve taşeronları! Her zaman bu ruha yenileceksiniz. Hor ve zelil olarak kaybedeceksiniz. 15 Temmuz ve benzeri olayları, hamasetten arındırıp, gerçek nedenlerine nüfuz etmek ve arka planlarıyla anlamak zorundayız. Eğer bu yapılmazsa, İstiklâl Şairimiz Akif’in ifadesiyle “Tarih tekerrür eder.” dedi.

“EĞER BASİT VE GEÇİCİ DÜNYA MENFAATLERİMİZ GALİP GELİRSE…”

“Atalarımızdan devraldığımız bu diriliş ruhunu, sinemizde ebediyyen taşıyacağız. Unutmayacağız ve gelecek nesillere en büyük miras olarak devredeceğiz” ifadelerini kullanarak devam eden Güngör, “İslam’ı doğru anlamak, onu ana kaynaklarından doğru bir şekilde öğrenmek, çocuklarımıza öğretmek, Allah’ın insana en büyük lütfu olan, “aklı ve muhakeme’’ yeteceğimizi doğru kullanmak, bilgiye önem ve değer vermek, çağdaş dünyayı takip etmek ve doğru anlamak. Yaşadığımız hayatı, bu ilkeler çerçevesinde şekillendirebilirsek, asla bu tür tuzaklara düşmez, onların esiri olmayız. Eğer basit ve geçici dünya menfaatlerimiz galip gelirse, bugün FETÖ, yarın başka bir şer ekseni ortaya çıkar ve başımıza dert olur. Allah bu milletin üzerinden, tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi cesareti ve “Türkiye Fikrini” kaldırmasın. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. Aziz hatıraları önünde, ebeden saygıyla eğiliyorum. Bu duygularla hepinizi muhabbetle selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeniden sahneye gelen mehter takımı, kent halkını mest eden marşlarıyla coşkuyu doruklara çıkardı.

5 yıl önce olduğu gibi aynı duyguların canlandığı programda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının getirdiği sancak, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’a teslim edildi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanlığı tarafından vatandaşlara çörek, Dünyaca Ünlü Dondurma firması MADO ise vatandaşlara dondurma ikramında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER