banner651

Saraydaki Maraş Mutfağı tanıtıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mozaik Yolu ve Gurme Seminerine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen tur rehberlerine Kahramanmaraş Mutfağı anlatıldı.

Saraydaki Maraş Mutfağı tanıtıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mozaik Yolu ve Gurme Seminerine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen tur rehberlerine Kahramanmaraş Mutfağı anlatıldı.

Tanıtımda Kahramanmaraş’a özgü birbirinden lezzetli yemekler, içerikleri ve yapılışları ile birlikte anlatıldı.

Kahramanmaraş’a özgü yemeklerin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş mutfak kültürü açısından da son derece zengin bir şehrimiz. Burada, bu şehirden saraya aşçılar gittiğini duydunuz mu? Biz şöyle bir sloganla yola çıkıyoruz. Saraydaki Maraş Mutfağı, ya da Maraş Saray Mutfağı gibi bir sloganla. Bu sloganla mutfak kültürünü geliştireceğiz. Bunun için yeni mekanlar, yeni tanıtım alanları, yeni çalışmalar var. Zaten var olan bir alt yapı da mevcut. Bunlarla da mutfak kültürümüzün daha fazla tanıtımını, yaygınlaşmasını inşallah sağlayacağız. İçli köftemiz, dolmamız, ekşili köftemiz ve benzeri, bize özgü bir mutfak kültürümüz var. Bu konseptte bunları geliştirmiş olacağız. Mutfak kültürümüzü içerisine alan her yıl bir etkinlik ile koordinasyon içerisinde çalışarak, derli toplu bir planlama ile tanıtmamız lazım. Bunu dünyanın diliyle pazarlamanız lazım. Yani parça parça yaptıklarınız, bir araya getirildiğinde bir zincirin halkalarını oluşturmalıdır; bizde Büyükşehir olarak, yerel yönetimler olarak tüm paydaş kuruluşlarla, odalarımızla, esnafımızla bir zincirin halkası olup, dünyanın pazarlama şartlarını göz önünde bulundurarak bunları yapmaya gayet ediyoruz.”

Gaziantep Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı Mehmet Severoğlu, Kahramanmaraş’ın çok yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğuna söyledi.

Kahramanmaraş’ın gastronomi alanındaki turizm değerlerini ortaya çıkarılması için Mozaik Yolu ve Gurme Eğitimi Seminerlerinin ikincisinin yapıldığını ifade eden Severoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu anlamda da Kahramanmaraş’a tur rehberlerinden oluşan bir heyetle geldik. Kahramanmaraş’ın turizm alanındaki yüksek potansiyelinin tanıtımı adına bu geziyi çok anlamlı buluyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bu konuda çok büyük çaba ve gayretleri var. Germenicia Antik Kenti çok önemli ve Kahramanmaraş’ın turizm değerlerinin ve çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olan tarihi ve turistik mekanların tur rehberlerine tanıtılması çok önemli. Tur rehberlerine tanıtılan bu yerlerin gelecek turistler açısından maksimum fayda sağlaması açısından çok önemli buluyoruz. Hem Kahramanmaraş’ın tanıtılması hem de burada görülmesi gereken doğa ve turizm güzelliklerinin rehberlere anlatılması adına burada bu eğitimi gerçekleştiriyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Gaziantep Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı Mehmet Severoğlu katkı ve desteklerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür plaketi takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER