banner651

Cevizli bahçe yazar ve şair Avgın’a ilham oldu

Eşsiz doğası ve güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Dulkadiroğlu Belediyesi Cevizli Bahçe Aile Çay Bahçesi, Yazar ve Şair Ali Avgın’a da ilham kaynağı oldu.

Cevizli bahçe yazar ve şair Avgın’a ilham oldu

Eşsiz doğası ve güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Dulkadiroğlu Belediyesi Cevizli Bahçe Aile Çay Bahçesi, Yazar ve Şair Ali Avgın’a da ilham kaynağı oldu.

Avgın, yeni kitabının tüm sayfalarını Cevizli Bahçe’de kaleme alarak adeta mekana ayrı bir anlam kattı.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve eski aile çay bahçesi kültürünü yaşatma düşüncesiyle faaliyetlerine başlayan Cevizli Bahçe, Kahramanmaraş halkından ve şehir dışından gelen misafirlerine kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

Cevizli Bahçe’de huzur içerisinde eserlerini kaleme alan yazar ve şairler, Dulkadiroğlu Belediyesi’ne bu anlamlı hizmet için teşekkür etti.

Bu yazar ve şairlerden olan Ali Avgın’da son kitabını Cevizli Bahçe’nin verdiği ilhamla kaleme aldı.

Ortaya koyduğu projenin önemine değinen Avgın, bu eseri böyle anlamlı bir yerde kaleme aldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avgın, Kahramanmaraş’ın Roma dönemi antik kenti olma özelliği taşıyan Germenicia’yı kaleme aldığı kitabı ve Cevizli Bahçe için şunları söyledi:

“Tarihi romanlar uzun araştırmalar istiyor. Bir sevda peşine düştüğünüzde karşınıza yüzlerce roman yazılacak yeni hikayeler ile karşılaşıyorsunuz. Şehrimizde bulunan Germenicia mozaikleri bende büyük bir heyecan oluşturdu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı Bey ile konu üzerinde görüştük ve bilgilerini bizlerle paylaştı. Yine, KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Öğretim Görevlisi Oktay Dumankaya hocamız da araştırmalarımıza büyük destek verdi. Şu anki müze müdürümüz Safinaz Akbaş Hanımefendi de bizimle aynı heyecanı paylaşarak araştırmalarımda büyük destek oldular. Bunların yanında Kahramanmaraş’ın tarihi hakkında yayınlanmış birçok eseri inceleme fırsatım oldu. Dönemin kültürel yapısı, İnsan portreleri ve yaşam tarzını konu alan Germenicia dönemini roman diliyle kaleme almaya çalıştım. İki yılı aşkın araştırmalarım sonrası romanımızın yazımına Cevizli Bahçe’de başladım. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin açtığı cevizli bahçe bizlerin ilham kaynağı oldu. Burada birçok yazar arkadaşımız ile birlikte hem sohbet ettik hem de romanımızı kaleme aldık. Bir yıl boyunca her gün Cevizli Bahçe’ye gelip romanımızı burada tamamladık. Bu günde burada değerli hocalarımız Ramazan Avcı ve Salman Kapanoğlu hocalarım ile birlikte romanımızın son değerlendirmesini yaparak yayına hazır hale getirdik. İlham kaynağımız olan Cevizli Bahçe’yi Kahramanmaraş’ımıza kazandıran Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay ve ekibine de teşekkür etmek istiyorum. İnşallah böyle güzel mekanlar bu eserlerle de anlatılacaktır.’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER