banner651

“Bir Şiir Nasıl Okunur?” paneli

“Bir Şiir Nasıl Okunur?” paneli

1. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında “Bir Şiir Nasıl Okunur?” paneline düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında “Bir Şiir Nasıl Okunur?” paneli gerçekleştirildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde, düzenlenen panele Şair ve Yazar Rıdvan Tulum’un moderatörlüğündeki Dergah Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Ayçil ve Türk Edebiyatı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Aslan’ın konuşmacı olarak katıldı.

Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, “Büyükşehir Belediye’mizin düzenlediği Şiir ve Edebiyat Günleri inşallah bir devamlılık arz edecek. Kahramanmaraş Akademi gibi eğitim faaliyetleriyle hemşehrilerimizi bir yandan eğitimle, Şiir ve Edebiyat Günlerimiz gibi programlarımızla da inşallah kültür ve sanatla buluşturacağız.” diye konuştu.

Yazar Ali Ayçil, “Şiir ile sürdürülebilir bir diyalogun mümkün olduğunu gösteren bir şehre davet edildik. Birkaç günlüğüne bile olsa İstanbul’un karmaşasından uzaklaşarak bu güzel edebiyat şehrine bizi davet eden Başkan Hayrettin Güngör beyefendiye teşekkürlerimizi ve şifa dileklerimizi iletiyoruz,” şeklinde konuştu.

Yazar Bahtiyar Aslan ise, Kahramanmaraş’ın edebiyat ikliminde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şiirin sembolik anlamlarına dair bilgi aktaran Aslan, “Şiir okuma teknik bir iş olduğu kadar, derin anlamlar içeren bir arayıştır.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER