banner675

TYB “HASAN EJDERHA İLE SÖYLEŞİ”

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, “Şair-Yazar Hasan Ejderha İle Söyleşi” programı düzenledi

TYB “HASAN EJDERHA İLE SÖYLEŞİ”

 

TYB “HASAN EJDERHA İLE SÖYLEŞİ”

 

 

 

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, “Şair-Yazar Hasan Ejderha İle Söyleşi” programı düzenledi.

 

Kahramanmaraş Öğretmenevi yanında bulunan ‘Kıraathane’de TYB Kahramanmaraş Şube Eski Başkanı Şair-Yazar Hasan Ejderha ile gerçekleştirilen söyleşi programını Mehmet Yaşar ve Mehmet Raşit Küçükkürtül birlikte yönetti.

 

Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen programda Hasan Ejderha, oturum yöneticilerinin ve katılımcıların soruları üzerine yazma serüveni, edebi kimliği, kitaplarının hikâyesi, yayıncılık faaliyetleri gibi birçok konuda çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

Edebiyata olan ilgisinin okul kitapları haricinde ilk olarak “Hz. Ali Kan Kalesi” gibi cenknâmeleri okumasıyla başladığını ifade eden Ejderha, şiire ilgisinin de babasının kendisine hediye aldığı merhum Abdurrahim Karakoç’un “Hasan’a Mektuplar” kitabıyla başladığını ifade etti.

 

“Kahramanmaraş’ta çaldığınız iki kapının birinden şair çıkar, şair çıkmayan kapıdan da yazar çıkar.” diyen Hasan Ejderha, yaşadığı iklimin tabii olarak kendisini şiire ve edebiyata sevk ettiğini belirtti.

 

Şair-Yazar Hasan Ejderha, yazma heyecanını hiçbir zaman yitirmediğini ve bu heyecanı kendisinden sonraki nesillerle her daim paylaşmanın gayreti içerisinde olduğunu belirterek daha önce bu niyetle birkaç defa dergi çıkardıklarını şimdi ise www.yoldakikalemler.com adresli bir internet dergisinin yayın yönetmenliğini yaptığını aktardı. Yoldaki Kalemler internet dergisi ile birkaç neslin bir arada yazdığını, bu vesile ile gençlerin örnek aldıkları ağabeyleriyle aynı sütunları paylaşmalarının onları yüreklendirdiğini söyleyen Ejderha, siteyi kuralı 6 yıl olmasına rağmen bu geçen süre içerisinde gençlerden çok kıymetli kalemlerin ortaya çıktığını ifade etti.

 

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram, gerçekleştirdikleri söyleşi programına katıldıkları için Şair-Yazar Hasan Ejderha’ya ve tüm katılımcılara teşekkür ederek bu gibi programlar tertip etmeye samimiyetle devam edeceklerini söyledi.

 

Program, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 00:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685