banner675

ÖZBİLİR, YERLİ VE MİLLİ EXPO DÜZENLEYELİM

Yaptığı icraatlarla ve çalışmalarıyla Kahramanmaraş’ın kültürünü İzmir’de yaşatan, MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir, Ticaret köprüsü adı altında başlatılan yerli ve milli EXPO’ya destek bekliyor. “Uluslararası EXPO varsa bizim de yerli ve milli EXPO’muz olsun" diyen Özbilir, Yerli ve Milli EXPO’nun kenti kalkındıracağını söyledi.

ÖZBİLİR, YERLİ VE MİLLİ EXPO DÜZENLEYELİM

 

ÖZBİLİR, YERLİ VE MİLLİ EXPO DÜZENLEYELİM

 

 

Yaptığı icraatlarla ve çalışmalarıyla Kahramanmaraş’ın kültürünü İzmir’de yaşatan, MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir, Ticaret köprüsü adı altında başlatılan yerli ve milli EXPO’ya destek bekliyor. “Uluslararası EXPO varsa bizim de yerli ve milli EXPO’muz olsun" diyen Özbilir, Yerli ve Milli EXPO’nun kenti kalkındıracağını söyledi.

 

 

AK Parti Genel Merkez tarafından görevlendirilen, 31 Mart Mahalli idareler seçiminde seçim kampanyası süresince teşkilatın yapacağı çalışmalar ve seçim stratejisi ile ilgili istişarelerde bulunmak için İzmir’e gelen AK Parti Ege Koordinatörü Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir Kahramanmaraş Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği (MARAŞDER)’i ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özbilir’in ev sahipliğinde, samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen gecede Özbilir hemşehrilerine Kahramanmaraş yöresine ait tarhana ve dondurma ikram etti. Geceye dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra hemşehri bürokratlar katıldı.

 

KALBİM SİZİNLE OLACAK

 

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Özdemir, sıcak ve samimi sohbetten çok mutlu olduğunu dile getirerek, “İnsanın hemşehrisi gibi yok. Onlarla yapılan sohbet bile bir başka oluyor. Sadece Kahramanmaraş için değil, Türkiye’nin neresinde olursanız olun kardeşlerimden birinin ihtiyacı olduğunda onların emrine amade olduğumu bilin. Bedenen bir arada olmayabiliriz ama kalbim sizinle olacak. Sizleri de Kahramanmaraş’a beklerim. Bu tür organizasyonlarda sizin istediğiniz biriyle, bir araya gelmek istediğiniz zaman da elimizden geleni yaparız. Size Kahramanmaraş’tan kucak dolusu sevgiler getirdim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

BAŞKAN ÖZBİLİR KAHRAMANMARAŞ SEVDALISI

 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in yaptığı ziyaretten son derece memnun kaldıklarını dile getiren İzmir MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir, “Ege Bölgesi’ndeki hemşehrilerimiz ile milletvekilimizi ağırladık. Davetimize icabet etmeleri de bizi çok sevindirdi” dedi. Kahramanmaraşlı hemşehrilerinin her daim yanında olan, onların sorunlarını kendi sorunu gibi gören, Kahramanmaraş’ın adını İzmir’den tüm dünyaya duyuran Kahramanmaraş sevdalısı Özbilir konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORUZ

 

İstanbul’da başlatılan ikincisi ise İzmir’de gerçekleşen Kahramanmaraşlılar buluşmasını, tüm derneklerimizin yoğun katılımı ile İzmir’de yaptık. O buluşmada bölgelerde federasyon oluşturulması ve daha sonra bu federasyonların birleşerek konfederasyon oluşturulması kararı çıktı. Bu etkinliği yapmaktan, kararın da İzmir’de verilmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Son kurduğumuz sivil toplum kuruluşları (STK) ile Kültür Köprüsü yani Kahramanmaraşlı olmayan ama İzmir’de diğer illerin dernekleriyle birlikte oluşturduğumuz Kültür Köprüsü’nü ortaya çıkardık. Bu kültür köprüsü platformunda 58 dernek, federasyon, konfederasyon ve vakıflar var. Dönem dönem bunların başkanlarıyla bir araya geliyoruz, istişareler yapıyoruz, projeler üretiyoruz.

 

MEMLEKETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

 

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş gezisi düzenledik.  O platformun kuruluşundaki amaç şuydu; Başkanlarımızla bir çok masada beraber oluyoruz. Bir çok etkinlikte birlikte oluyoruz ama birbirimizin şehirleriyle ilgili kültüründen gelişiminden haberdar değiliz. Dedik ki böyle bir gezi düzenleyelim. Kayak Merkezi Gezisi adı altında Kahramanmaraş’ı gezelim. 43 dernek STK başkanı, 10 yönetim kurulu üyesi toplamda 63 misafirimiz vardı. Misafirlerimiz Kahramanmaraş’taki tesisleri görünce hele kayak merkezini görünce şaşırdılar. Misafirlerimize Karşı bizde memleketimizle gurur duyduk. Hem yönetim kurulundan arkadaşlarımız hem orada ev sahipliği yapan gerek belediye gerek firma sahipleri olsun bize büyük gurur yaşattılar. Çünkü, evlerine gelen bir misafire davranır gibi karşıladılar, ağırladılar.

 

KAHRAMANMARAŞ’TAN EGE’YE

EGE’DEN KAHRAMANMARAŞ’A

 

Bu geziden ciddi bir verim alınca bu projeyi geliştirdik. Dedik ki biz bunun kültür gezisinin bir başka versiyonunu Ticaret Köprüsünü kuralım. Kahramanmaraş’ta ciddi bir üretim var. Türkiye’ye ve dünyaya cevap veren sanayimiz var. Şehrin dinamikleri sürekli değişiyor. Bunun için de ticari köprüyle biz diyoruz ki, Kahramanmaraş’ta yatırım yapmak isteyeni Kahramanmaraş’ta, Ege’de yatırım yapmak isteyeni Ege’de buluşturalım. Oradaki üretimi görsünler, oradaki üretimi tedarik edebilir mi, burada bir bölge bayiliği oluşturabilir mi gibi. Vakko’ya üretim yapan Kahramanmaraş’ta her şey yapılabilir. Bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.

 

YERLİ VE MİLLİ EXPO KENTİ UÇURUR

 

Kahramanmaraş doğaya duyarlı şehircilik temalı bir EXPO kazandı. 56 ülke misafirimiz olacak. Bir de katılımcı ülkeler olacak derken belki daha fazla ülke Kahramanmaraş’a girecek. Dedik ki EXPO yine var olsun yine yaşasın tabii ki, faydalıdır. Biz bunun yerlisini yapalım. Birçok faydası olacağını düşündüğümüz bu köprüyü başlattık. Sizlerden de iş adamı, sanayici olarak destek bekliyoruz. Yerli ve Milli EXPO o kenti uçurur diyorum. Bu arada Ege bölge federasyonunu  da kuruyoruz. Merkezi İzmir olacak. Balıkesir, Kuşadası derneğimiz zaten burada.  Kuşadası’nda iki derneğimiz var. Yaklaşık 7-8 dernekle Ege federasyonunu kurup buradaki gücümüzü birleştireceğiz” ifadesini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 04:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685