banner651

MAHÇİÇEK’TEN BAYRAK OLAYI MESAJI

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Maraş Milli Mücadelesinde kurtuluş meşalesinin yakıldığı önemli gün ve adımlardan biri olan 28 Kasım 1919 Bayrak Olayının 99. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

MAHÇİÇEK’TEN BAYRAK OLAYI MESAJI

 

MAHÇİÇEK’TEN BAYRAK OLAYI MESAJI

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Maraş Milli Mücadelesinde kurtuluş meşalesinin yakıldığı önemli gün ve adımlardan biri olan 28 Kasım 1919  Bayrak Olayının 99. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Mesajında İstiklal mücadelesi döneminde Maraşlıların milletine, bayrağına, vatanına ve devletine tıpkı bugün olduğu gibi büyük saygı ve bağlılık ile önem gösterdiğini belirten Başkan Mahçiçek şu ifadelere yer verdi.

“ Türkiye topraklarında yaşayan bir millet olarak, tarihimizden bu güne birbirinden önemli ve anlamlı günlere adımızı altın harflerle yazdırdık. Bu milletin bağlılığını ve cesaretini tüm dünya konuşmuş ve konuşmaya devam etmektedir. Kahraman memleketimiz Maraş’ımızda yaşanan Bayrak Olayı da bu cesaretin ve bağlılığın en önemli göstergelerindendir.Milli mücadelenin her anında Maraş halkı istikrarlı duruşunu bozmamış ve toprakları uğruna canını ortaya koyarak, işgalcilere karşı direniş göstermiştir.

Bir Ermeni komutanın emriyle kalemizden indirilen bayrağımızın ardından ayaklanan Maraşlılar, 7’den 70’e silahlanmış ve namusu gibi gördükleri Türk Bayrağını yeniden kalemizden dalgalandırmıştır. Bayrağının dalgalanmadığı yerde Cuma namazının kılınamayacağını düşünerek, tepki gösteren Maraşlılar, aslında tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin ifade ettiği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet inancı ile hareket etmiştir.

Bu topraklar üzerinde yaşayan milletimiz işgalcilere karşı yakın zaman olan 15 Temmuz’da da olduğu gibi daima canı pahasına direniş göstermiş ve tutsaklığı asla kabul etmemiştir.

Bizim bu günlere ulaşmamızı sağlayıp, özgürce namazımızı kılıp, şanlı bayrağımızı dalgalandıran ecdadımızı rahmetle anıyor, ruhlarının şad olmasını temenni ediyorum. Bizler ve gelecek nesillerimiz bu onurlu emanetlere sahip çıkacak, bağımsızlığımızı koruyacak, şanlı bayrağımızı her daim dalgalandıracağız.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 00:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER