banner675

KSÜ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

KSÜ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

 

KSÜ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, öğretim elemanları ve öğrenciler, Rektör Can’ı makamında ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladılar.

Kariyer yaşamına sınıf öğretmeni olarak başlayan Rektör Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken bu vesile ile bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Kutlamalar kapsamında KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Sınıf öğretmenliği ile başladığı öğretmenlik kariyerine ve o dönemin şartlarına ilişkin bilgiler paylaşan Rektör Can, öğretmenliğin sevgi ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslek olduğunun altını çizdi.

Farklı okullarda yürüttüğü öğretmenlik görevi süresince ve sonraki kariyer yaşamında hep ‘nasıl daha iyisini yapabilirim?’, ‘neler katabilirim?’ arayışında olduğunu ifade eden Rektör Can, “İnşallah üniversitemizde de çok güzel işlere sizlerle birlikte imza atacağız. Çağın gereksinimlerinin farkında olarak şehrimize ve ülkemize katma değer üretmek için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Rektör Can konuşmasını Ceyhun Atıf Kansu’nun ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ isimli şiirini okuyarak sonlandırdı.

1984’te yılın öğretmeni seçilen emekli öğretmen, Araştırmacı-Yazar Mustafa Okumuş ise konuşmasında öğretmenliğin toplumun gelişimine sağladığı katkılardan bahsetti. Toplumun en değerli unsuru olan insana yapılan her hizmetin değerli ve önemli olduğunun altını çizen Okumuş, genç öğretmenlere şu tavsiyelerde bulundu: “Bu mesleği sevin. Öğretmenlik mesleğinde sevgi, saygı, hoşgörü ve bağışlama olmadan başarıya ulaşamazsınız. Öğretmenlik fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir.”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım da kısa bir konuşma yaptı. “KSÜ Eğitim Fakültesi olarak lider, kuramı uygulamaya taşıyabilen öğretmenler yetiştirmede son derece kararlıyız.” diyen Dekan Yıldırım, bir öğrencinin gözünden eğitim sisteminin yanlışlarını kaleme aldığı kendi şiirini okudu.

Açılış konuşmalarının ardından son bir yılda Eğitim Fakültesinde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına atanan öğretim elemanlarına binişleri Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. Kadir Saltalı tarafından giydirildi.

Program şiir dinletisi, sinevizyon gösterimi ve canlı müzik dinletisinin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 00:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685