banner651

KAHRAMANMARAŞ YÜRÜYOR, KİLOLAR ERİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi ve Sağlık İl Müdürlüğüyle ortaklaşa çalışma gerçekleştirerek bir kampanya düzenledi.

KAHRAMANMARAŞ YÜRÜYOR, KİLOLAR ERİYOR

 

KAHRAMANMARAŞ YÜRÜYOR, KİLOLAR ERİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi ve Sağlık İl Müdürlüğüyle ortaklaşa çalışma gerçekleştirerek bir kampanya düzenledi.

“Sağlıklı Beslen, Hareket Et Obez Olma” ve “Kahramanmaraş Yürüyor Kilolar Eriyor” sloganları ile Kahramanmaraş’ta obeziteye karşı farkındalık oluşturmak üzere düzenlenen kampanya için 26 Ekim Cuma günü saat 14.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarında kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can oldu. Rektör Can, insanların giyim ve kuşamlarına dikkat ettikleri gibi sağlıklarına ve beslenmelerine de dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek obeziteyle mücadelenin önemli olduğunu kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mehmet Eyüp Pircanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın obezite ile ilgili yürütmekte olduğu çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı.

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fatih Kiraz, Büyükşehir Belediyesi’nin obeziteye karşı mücadelede tutumlu bir tavır sergilediğini ifade etti. Başkanvekili Kiraz yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu kapsam da hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda bu kampanyaya paralel bir taraftan insanların güvenle yürüyebilecekleri yeşil alanlarımızı çoğaltıyor bir taraftan da bisiklet yolları, spor salonları, halı sahalar yaparak vatandaşlarımızı hareketlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü Antrenörlerinden Ayşe Yaman gerçekleştirdiği sunumla Büyükşehir Belediyesini obezite ile mücadelesinde izlediği yolu anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Abid Başarıcı İl Sağlık Müdürlüğü’nün projedeki rolünü anlatmak üzere bir sunum gerçekleştirdi.

Son olarak kürsüye gelen KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül ise obezite ile ilgili geline son noktayı anlatarak, yapılan çalışmaların yanı sıra yapılması gerekenleri de sıraladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 02:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER