banner675

KAHRAMANMARAŞ-GÖKSUN ARASINA 6 KM TÜNEL

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerine toplam uzunluğu 6 bin 200 metre olacak 4 ayrı tünelin yapılacağını bildirdi

KAHRAMANMARAŞ-GÖKSUN ARASINA 6 KM TÜNEL

Pakdil, yaptığı açıklamada, kenti ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan Göksun güzergahında yol çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 
Bölgenin zorlu bir coğrafyaya sahip olduğunu hatırlatan Pakdil, ''Bu zorluğa rağmen devam eden çalışmalarda önemli mesafeler alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü kısım kısım ihaleleri gerçekleştiriyor. İnşallah 2 yılda bu güzergah sıcak asfalta da kavuşarak önemli bir ulaşım ağı olacak'' dedi. 
Ana tünelin Kurucuova köyünden olacağını ve yakın bir zamanda çalışmaların başlayacağını bildiren Pakdil, diğer tünellerin Göksun ilçesi Aslanbey çiftliği, Tekir beldesi ve Şahinkayası beldesi kavşağında olacağını ifade etti. 
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş'ın İç Anadolu'ya tünelle bağlanacağını vurgulayan Nevzat Pakdil, şunları kaydetti: 
''Önümüzde 2 yıllık bir süre var. İnşallah herhangi bir aksilikle karşılaşmayız. Burası gerçekten çok zor bir coğrafya, ancak elimizdeki teknik imkanlar bunu yapmaya elverişli. Önceden Karayolları Genel Müdürlüğü tünel işine çok sıcak bakmıyordu. Ancak bu dönemde tünel açmak için olumlu bir yaklaşım sergiliyorlar.'' 
Pakdil, güzergahtaki diğer bölümlerin tamamlanmasıyla birlikte 90 kilometre olan Kahramanmaraş-Göksun arasının 65 kilometreye ineceğini söyledi. 
Bölge insanının bu çalışmaların tamamlanmasını yıllardır hayal ettiğini belirten Pakdil, ''AK Parti ile birlikte artık hayaller tek tek gerçeğe dönüşüyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu güzergahımız, Karadeniz'den Akdeniz'e bağlanan ağa bağlanmış olacak. Böylece Kahramanmaraş ulaşım ağı olarak ciddi merkezlerden biri haline gelecek'' diye konuştu. 
Pakdil, Göksun-Elbistan arasında da bölünmüş yol çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekledi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685