banner651

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

KSÜ ve İŞKUR İşbirliğiyle Gerçekleştirilen 2018 Güz Dönemi KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

 

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

 

 

KSÜ ve İŞKUR İşbirliğiyle Gerçekleştirilen 2018 Güz Dönemi KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ ve Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğinde 2018 güz döneminde gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rektör Can, üniversitemiz ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan Girişimcilik Eğitim Programı Tip İşbirliği Protokolü kapsamında Üniversitemiz Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) aracılığıyla 2018 Ekim ve Aralık ayları arasında 20 gruptan oluşan toplam 344 girişimci adayımıza KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildiğini belirtti.

KAGİM Müdürü Doç. Dr. Ali Haluk Pınar ise “girişimcilik destek programında” değişikliğe gidildiğini, yeni bir destek programı olan “girişimciliği geliştirme destek programının” KOSGEB tarafından 2019 yılından itibaren uygulamaya konulacağını, bu programda verilen desteğin miktarının ise geleneksel girişimciler için 60.000 TL’ye kadar, ileri girişimciler için ise 360.000 TL’ye kadar ulaşabildiğini ifade etti.

KOSGEB Destek programının amacı, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş planlarını/iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini arttırmak, yeni kurulan işletmelerin en kırılgan oldukları dönemde hayatta kalma oranının arttırılmasına katkı sağlayacak yapıların ve ulusal plan ve programlar doğrultusunda yeni işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamak olarak belirtilmekte olup, konu hakkında detaylı bilgiye https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6835/girisimciligi-gelistirme-destek-programi  web adresinden ulaşılabilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018, 05:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER