banner651

FURKAN, SENDİKA BİR İHTİYAÇTAN DOĞDU

Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesi’nde 3. Olağan Kongre heyecanı yaşandı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Hasan Furkan güven tazeledi.

FURKAN, SENDİKA BİR İHTİYAÇTAN DOĞDU

 

FURKAN, SENDİKA BİR İHTİYAÇTAN DOĞDU

 

Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesi’nde 3. Olağan Kongre heyecanı yaşandı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Hasan Furkan güven tazeledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve tek liste ile gidilen 3. Olağan Genel Kurulda mevcut Başkan Hasan Furkan, güven tazeleyerek yeniden Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı oldu.

Furkan, 3. Olağan Kongreyi yaklaşık 2,5 ay gibi yorucu bir süreçten sonra bugün gerçekleştirdiklerini belirterek; “Daha önce iş yeri temsilciliği ve delege seçimlerimiz oldu. Bugün 3. Olağan kongremizi yapmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Eğitim Bir-Sen Üniversitelerde o2009 yılında  yapılanmaya başladı. Yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede şube olma sıfatını kazandıklarını belirten Başkan Furkan, şöyle konuştu: “Türkiye’de Erzurum’dan sonra ikinci şube olmayı başardık. Bu hem sendikamız hem de bizim açımızdan çok sevindirici bir durum. 2009 yılına kadar üniversite ortamının sıkıntılı olmasından dolayı insanlar üye olmaya bile korkuyordu. Ama biz, bu algıyı yıktık.”

Sendikanın aslında bir ihtiyaçtan doğduğuna  dikkat çeken Başkan Hasan Furkan, şu açıklamalarda bulundu: “Sendika, insanların çalıştığı ortamlarda yöneticilerin keyfi uygulamaları sonucunda, baskı ya da mobing gibi özlük haklarının kısıtlanması ile ortaya çıktı. 2009 yılına kadar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde çalışan sayısı 2 bini bile bulmazken; biz yaklaşık 500 üyeye  ekibimizle, bir ilki başardık. Personel ve üye sayısı bakımından Türkiye’de birinci olduk. Burada yöneticilerin baskısı sonucu insanların özgürlük arayışı bize olan ilgiyi artırdı. İnsanların haklarını savunma noktasındaki gayretimiz bize olan teveccühü dalga dalga artırdı ve çığ gibi büyümemizi sağladı. Sendikacılıkta kemiyet kadar keyfiyette önemlidir. Etkili bir üniversite şubesi olduğumuzu düşünüyorum. Yaptığımız mücadeleden dolayı Tüm Türkiye bizi tanır ve bilir.”

Oldukça coşkulu geçen kongrede yönetimin ana kademesinde değişiklik yaşanmadığını aktaran Furkan, “Denetleme ve disiplin kurullarında ve yedeklerde bazı takviyeler yaptık. Sendikacılığın okulu yok kolay öğrenilmiyor. Sendikacılık sahada ter akıtılarak, yorularak öğreniliyor. Yeni döneme tecrübe kazanmış arkadaşlarla devam etmeyi düşündük, uyumu tercih ettik” şeklinde konuştu.

Kongre sonrası oluşan yönetimde; Şube Başkanı Hasan Furkan, Şube Başkan Vekili Şaban Sözbilici olurken; Başkan Yardımcıları arasında Ali Dağ, Mahmut Kılınçkıran, Zülküf Aydemir, Ömer Tepebaşılı ve Fatih Ahraz yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2018, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER