banner675

FABRiKADA YANGIN

Yangında 2 bin ton pamuk ve 600 ton iplik küle döndü

FABRiKADA YANGIN

FABRİKADA YANGIN

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ndeki bir iplik fabrikasının deposunda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangında, depoda bulunan yaklaşık 2 bin ton pamuk ve 600 ton iplik küle döndü, 6 işçi dumandan etkilendi. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, ilk belirlemelere göre, yangının elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

Olay, sabah erken saatlerde Kılılı Beldesi'nde bulunan ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Mehmet Balduk'a ait tekstil fabrikasının deposunda meydana geldi. Depoda ilk belirlemelere göre elektrik kontağındaki kıvılcım nedeniyle çıkan yangın, kısa sürede deponun her yerini sardı. Depodan yükselen alevleri gören işçiler, kendilerini fabrika dışına atarak, durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Olay yerine sevk edilen polisler çevre güvenliğini sağlarken, 25 itfaiye aracı ve 15 iş makinesi ile 60 itfaiye eri, alevlere müdahale etti. Alevler nedeniyle gökyüzünü dumanlar kaplarken, Gaziantep Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'nden de yangın söndürme ekipleri takviye olarak gönderildi. Yangında dumandan etkilenen 6 işçiye ise hazır bekletilen ambulanslarda oksijen tedavisi uygulandı.

 

VALİ KOCATEPE: YANGINA KIVILCIMLAR NEDEN OLDU

 

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe de olay yerine giderek sabah saatlerinde başlayan ve halen kontrol altına alınmaya çalışan yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vali Kocatepe, ilk belirlemelere göre, yangına elektrik kontağındaki kıvılcımların neden olduğu belirterek, "İş adamımızın Kılılı'daki tekstil fabrikasında sabah saatlerinde bir yangın meydana geldi. İtfaiyelerimiz tüm imkanlarıyla müdahalede bulunuyor. Arkadaşlarımız yangının yandaki depoya sirayet etmesini önlemeye çalışıyorlar. İnşallah kısa zamanda söner. İplik ve pamuk balyaları hasar görmüş durumda. Yangın içten içe devam ediyor. Duvarlar kırılarak müdahale edecekler" dedi.

İtfaiye ekipleri, yaklaşık 2 bin ton pamuk ve 600 ton ipliğin küle döndüğü yangını kontrol altına almak için çalışmasını sürdürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685