banner651

ENGELSİZ SANAT SERGİSİ AÇILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurs gören engelli vatandaşların kurs süresince yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin sergisi açıldı.

 ENGELSİZ SANAT SERGİSİ AÇILDI

 ENGELSİZ SANAT SERGİSİ AÇILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurs gören engelli vatandaşların kurs süresince yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin sergisi açıldı.

Kültürpark Sergi Salonu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen serginin açılışına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ile diğer ilgililer, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Sergi açılışı ardından bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ için gayret ettiklerini ifade ederek: “Göreve geldiğimizden bugüne ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ için yoğun ve gayretle çalışma içerisindeyiz. Şehrimizin daha yaşanabilir olması için insanların daha mutlu, daha huzurlu olması için her anlamda yoğun çalışmalar yaptık. Daha erişilebilir hale gelinmesi için başta şehrimizin toplu taşıma araçları olmak üzere her alanda çok iyi ciddi iyileştirmeler yaptık. İnsanların daha rahat hareket etmesi için görünürde ki engelleri hamdolsun bir bir kaldırıyoruz. Artık Kahramanmaraş akıllı bir şehir az öncede dediğim gibi toplu taşımada ki otomasyon sisteminde engelli rampalarına birçok uygulamalarımızla daha kolay hale geldi Kahramanmaraş. Tabii en kötü engel gönüllerde ki, yüreklerde ki engel bunun çaresi yok. Kalbi dar ve gönlünde engel olan insanlar hem kendileri için hem de başkaları için hayatı yaşanmaz hale getirirler. Tabii ki toplum için en büyük sorun ve problemde bu olduğuna inanıyoruz. Çünkü herkesin yaşanılır hayatını daraltır bu tür insanlar. Tabii biz hamdolsun dindar bir milletiz. Ben özellikle aileleri tebrik ediyorum. Çünkü çok büyük bir mücadele içindeler. Son beş yıldan bu yana görev süremiz boyunca şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için ailelerle de çok önemli işbirliği ve çalışmalarımız oldu. Tabii önce anneler evlatlarının daha huzurlu yaşaması için saçlarını süpürge etmekteler, canlarını ortaya koymaktalar. Onları tebrik ederim. 3 Aralık Engelliler gününde, engelleri aşmada en büyük mücadeleyi gören insanlar özellikle anneler, babalar, kardeşler. Çünkü onların adanmışlığı olmasa birçok insan için hayat zindan hale gelir. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Birçok faaliyetlerde bulunduk, kurslar açtık, sanatsal faaliyetlerde bulunduk. Eğitim çalışmalarımız oldu, gezilerimiz oldu ve böylece ailelerle bütünleşme gayreti içinde olduk. Değerli hemşerilerim inşallah bir nebzede olsa sizlere faydalı olabilmişizdir inşallah. Sizlerin duasını almak bizim için en büyük kazanç. Ailelerimiziz, evlatlarımızın duasını almak bizim için en büyük kazanç oldu. Bu amaçla zaten gayret ettik, çalıştık. İnşallah bunu da başarabilmişizdir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise AK parti hükümetinin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade ederek, engelli vatandaşların da milletvekili seçilmesi konusunda hükümetin düzenlemeler yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere katılım sertifikaları takdim edilerek başarı dileklerinde bulunulurken, program topluca hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 05:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER