banner675

BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI

7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Onikişubat Tanıtım Toplantısı Kahramanmaraş Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen kahvaltı programı ile yapıldı.

BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI

 

7. UFKA YOLCULUK BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASININ TANITIMI YAPILIYOR

 

 

7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Onikişubat Tanıtım Toplantısı Kahramanmaraş Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen kahvaltı programı ile yapıldı.


         Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Kahramanmaraş’ ta Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” Onikişubat Tanıtım Toplantısı Kahramanmaraş Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen kahvaltı programı ile yapıldı.

 

         Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat Tanıtım Toplantısına; Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Ataş ve Ömer Güner, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz, İl sorumlusu Fikret Işık, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mehmet Pak ve Onikişubat İlçesinde görev yapan İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürleri katıldı.

 

         Programda bir selamlama konuşması yapan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen; “Sosyal Medya kullanımında yaşanan olumsuz durumlara dikkat çekerek başladığı konuşmasında; “İçindeki Güzelliği Paylaş” sloganı ile yola çıkılan “Güzel Ahlak” yolculuğunun önemine dikkat çekerek günümüz gençlerinin en çok ihtiyaç duyduğu bu erdemlerin yeniden kazanılmasında bu tür organizasyonları fırsat bilelim.

Öğrencilerimize bu değerleri kazanmaları için, 2023 Vizyon Belgemizde de belirtildiği şekliyle öğretimin yanında eğitime de ağırlık vererek onlara çift kanatlı olarak yetiştirelim diyerek Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarını düzenleyen STK lara teşekkür ettiğini belirtti.”

 

 

İNSANLIĞA FAYDA SAĞLAMAK MİSYONU İLE YOLA ÇIKTIK

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz;   Altı yıldır düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl da 7.sini organize etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek bu yılki yarışma içeriği hakkında bilgi verdi. 

 

“Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması ve bu yarışmanın Kahramanmaraş organizatörü olan Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği olarak; Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm bireylerin varoluş gayesi ile; başta sevgi, hikmet, adalet ve güzel ahlâk olmak üzere çok önemli ortak değerleri anlayan, benimseyen, iç huzura ermiş, bugünün ve yarının gereklerine göre donanmış, değişime açık, kendisini daima iyiye doğru değiştiren ve geliştiren olayları gerçek boyutları ile anlamaya yönelik Kritik ve Analitik düşünme yeteneğine sahip ve farkındalık bilincini edinmiş; helal, doğal ve sağlıklı beslenen, beslenme konularında bilinçli tercihler yapabilen, sağduyulu kişiler olarak yetişmesine katkıda bulunan; böyle fertlerin oluşturduğu mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşması için faaliyetlerde bulunarak insanlığa fayda sağlamak misyonu ile yola çıktık.

 

Türkiye ve dünya genelinde yapılmakta olan Ufka Yolculuk Kitap Okuma Bilgi ve Kültür Yarışmaları bu sene yedincisi ile yoluna devam ediyor. Ahiret yolunda dünya yolculuğu sınavını kazanmaya yönelik çalışmalar yapılan proje 8 milyar insanlık alemine örnek olmuştur.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” dedi.

 

GENÇLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Yılmaz konuşmasının devamında; Niçin yarışma yapıyoruz? Sorusunu sorarak cevabını; “günümüz insanının dikkatini çekebilmek için mağazalar kampanyalar düzenliyor.  Bizler de yeni nesile eski metotlarla Dinimizi anlatamayız, gençlerin, öğrencilerin dikkatini çekebilmek için yarışma güzel bir metot ve gençlerin ilgisini çekiyor. Biz de bundan faydalanarak dinimizin en güzel şekilde tebliğini yapmış oluyoruz.” dedi.

 

HER YIL KATLANAN YARIŞMACI SAYISI

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları’nın tarihi sürecinden bahseden Yılmaz; “2012 yılında Ömer Nasuhi Bilmen'in “Büyük İslam İlmihali” kitabından düzenlendiğimiz ilk yarışmada 89 bin kişi; “Kur’an-ı Kerim Meali” nden yaptığımız ikinci yarışmaya Türkiye ve Dünya genelinden 175 bin kişi; 2015 yılında “Peygamber Efendimizin Hayatı” konusu ile düzenlenen üçüncü yarışmaya 265 bin kişi katılırken;  “Riyazüs Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitaptan hadis konusu ile düzenlenen dördüncü yarışmada 370 bin kişiye ulaştık.

 

2017 yılında tekrar “Kur’an-ı Kerim Meali” nden düzenlenen beşinci yarışmaya 595 bin kişi katılırken; yarışmanın altıncı yılında ülke genelinde büyük yankı uyandıran “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” sloganı ve kitabı ile yapılan “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” nü konu alan 6. yarışmaya Türkiye ve dünya genelinden tam 695 bin kişi katıldı.

Ve sonuç olarak bu güne kadar ki süreçte Ufka Yolculuk Yarışmalarını Dünyanın 65 Ülkesi ve Türkiye'nin tüm illeri, 800 den fazla ilçesi ve onlarca cezaevlerinde toplamda iki milyondan fazla katılımcıyla gerçekleştirdik. dedi.

 

Konuşmasının son bölümünde Yılmaz; “Hayırlınız Ahlâkı en güzel olanınızdır.” Hadis-i Şerifi mucibince; kaybedeni olmaya yarışma “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” insanları hayırda yarışmak veya iyiliğe teşvik etme konusunda bu senede çalışmalarına “Güzel Ahlak” teması ile devam ediyor;

 

Gönüllülük esasıyla başlayıp, uluslararası hüviyet kazanmış Ufka Yolculuk yarışması, seçilen konular, kullanılan kaynaklar ve hedefleri bakımından İslam’ın ve insanlığın geleceği için son derece önemli bir çalışmadır.

Türkçe ve Arapça olarak bu yıl 7.si düzenlenen yarışmanın konusu: “Güzel Ahlak”.

Milyonlarca insana “Güzel Ahlak”ı hatırlatmak ve kadim değerlerimizi öğretmek işi, başkalarının gayretine terkedilemeyecek kadar önemlidir.

Sizi de bu “Hayır Yarışında” yanımızda görmek, bilgi, tecrübe ve muhabbetinizden istifade etmek istiyoruz.

 

O (hayırda) yarışanlar var ya; onlar ahirette de öndedirler. Onlar (Allaha) yakın olanlardır. Ve Naim cennetindedirler./Vakıa Suresi 10-12

 

Program sonrası katılımcılara yarışma kitapları, afiş ve broşürlerden oluşan küçük hediyeler takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 03:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685