banner651

Soğuk Hava Deposu çalışmalarında sona gelindi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile Göksun’da hayata geçirilen Soğuk Hava Deposu çalışmalarında sona gelindi.

Soğuk Hava Deposu çalışmalarında sona gelindi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile Göksun’da hayata geçirilen Soğuk Hava Deposu için çalışmalarında sona gelindi.

Yapım çalışmaları tamamlanan ve bölge üreticilerine hizmet sağlayacak tesiste teknik ekipmanların montajı ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Göksun Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Necmettin Kışlak, soğuk hava deposunun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Yapımda sona gelinen Soğuk Hava deposunun bölge çiftçisine büyük bir hizmet olduğunu dile getiren Kışlak, “eskiden tüccarlar elmanın üstüne kar yağmasın diye düşük fiyatlarda alım yaparlardı. Şimdi ise bu soğuk hava deposu sayesinde yöremizdeki çiftçiler ürettikleri ürünleri burada muhafaza ederek, makul fiyata satabilecekler. Bu sıcak havalarda yağan bir rahmet gibi imdadımıza soğuk hava deposu yetişti. Bizim bölgemiz için çok büyük bir hizmet. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör beye ve ekibine şahsım ve bölgemiz insanı adına çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık diyorum.” diye konuştu.

Çardak Mahalle Muhtarı Coşkun Aksu, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan soğuk hava depomuz, Çardak, Ericek, Kamişcik ve Korkmaz mahallelerimizde üretilen ürünler başta olmak üzere bölgemiz üreticisine hizmet verecek. Bundan dolayı oldukça çok mutluyuz. Bu proje ile üreticilerimizin yurt dışına ürün göndermeleri daha kolay hale gelecek. Bundan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e şahsım ve Çardak, Ericek, Kamişcik ve Korkmaz mahallelerimizin sakinleri adına sonsuz teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.” dedi.

Bölgede elma üreticiliği yaptıklarını belirten çiftçiler ise soğuk hava deposunun ürünleri için adeta bir sigorta olduğunu, daha önceleri ürünlerine muhafaza etmekte güçlük çektiklerini dile getirdi.

Soğuk Hava Deposu 3bin 643,35 metrekare alana sahip olup içerisinde Paketleme alanı, 6 atmosfer kontrollü oda, şoklama odası, 8 soğuk oda, idari bina ve personel birimleri yer alıyor. 3 bin ton kapasiteli olarak yapılan soğuk hava deposu atmosfer kontrollü olması sayesinde de değişik ürün gruplarına hizmet verebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER