banner651

Hascevher, 11 MW’lik dev GES yatırımı için Generalsolar ile anlaştı

Ülke genelinde çok sayıda başarılı GES projesi yürüten Gaziantep merkezli Generalsolar, son olarak Türkiye’nin en büyük çelik tencere üreticisi Hascevher ile anlaştı.  

Hascevher, 11 MW’lik dev GES yatırımı için Generalsolar ile anlaştı

Ülke genelinde çok sayıda başarılı GES projesi yürüten Gaziantep merkezli Generalsolar, son olarak Türkiye’nin en büyük çelik tencere üreticisi Hascevher ile anlaştı.  

Türkiye’nin en büyük 2 bin 500 Sanayi Kuruluşu (İSO) listesinde 371. sırada yer alan yüzde 100 yerli sermayeli çelik tencere üreticisi Hascevher, 11 MW’lik büyük ölçekli GES Projesinde Generalsolar’ı tercih etti.

Yapacakları dev GES yatırımları için Kahramanmaraşlı Hascevher Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Hüseyin Dinçer şunları söyledi:

“Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak için şirket olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Çatımıza kuracağımız güneş enerji santralleri ile enerjimizi güneşten sağlarken hem yerli kaynak kullanacağız hem de çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmış olacağız.” 

Sektör açısından 11 MW’lik dev GES projesini Generalsolar olarak hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Generalsolar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş ise Hascevher’in, Kahramanmaraş’taki tesisinde tek çatı üzerine Türkiye’nin ilklerinden olacak anahtar teslim kurulumunda firmalarını seçmelerinden dolayı şirket yönetimine teşekkür etti. 

Yürüttükleri başarılı GES projeleriyle sektörlerinde fark yaratarak tercih edilen firma olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Ali Demirdaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatırımcısı olduğumuz Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan tek sahada 25 MW Gaziantep GES’i devreye aldığı gibi ‘öztüketim yönetmeliğine’ istinaden kurulumu ve geçici kabulünü yaptığımız Türkiye’nin ilk çatı GES projesini Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde Güler Sentetik GES’i hayata geçirerek birçok ilke imza attık. Solar sektöründe sağlam ve emin adımlarla ilerlememiz adına hayata geçirdiğimiz projelerin iyi birer referans niteliğinde olduğunu biliyoruz. GES yatırımcılarına işin her aşamasında kaliteli hizmet sağlamak adına finansman alanındaki iş birliklerimizi de tamamladık. Geçen yılın son çeyreğinde Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta zorlu saha koşullarına rağmen 60 günde 12 MW projeyi başarılı bir şekilde devreye aldık. EPC faaliyetlerimiz devam ediyor.  Ülke çapında sektör tecrübesi ve deneyimini referans alan Türkiye endüstrisinin ileri gelen firmalarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımcıların EPC hizmetini yalnızca kurulum faaliyeti olarak addetmemeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Sanayi ve ticaret şehri Gaziantep’te gerçekleştirdikleri üretim ve ihracatları ile Türkiye’de söz sahibi çok sayıda firmanın kendi enerjilerini üretmek amacıyla Generalsolar ile proje geliştirmeye başladığı bilgisini aktaran Ali Demirdaş, “Fabrikalarını güneş enerjisiyle tanıştırmak ve bu alandan daha çok istifade etmek isteyen şirketlerin taleplerine tecrübeli mühendis ve çalışan kadromuz ile hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Aynı anda 7 sahada enerji santrali kurulumu yaparak yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER