banner675

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor

​​​​​​​Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor

Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Onikişubat Belediyesinin bu yıl 6’cısı düzenlediği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte gerçekleştirilen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi koronavirüs tedbirlerinden kapsamında evlerinde kalan öğrencilere 90 bin kitap dağıtılacak.

Mahçiçek, Gençleri ne kadar iyi yetiştirilirse, Türkiye’nin geleceği ve Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarının ve saygınlığının artacağını söyledi.

Onikişubat Belediyesi olarak eğitime önemli destekler verdiğini hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Belediyeler içinde gerçekten bizim kadar okul yapan belediyede yok. Her sene okullarımız açılacağı zaman kitaplar devletimizde çantalar, kırtasiyeler belediyemizden diyerek 15 ila 18 bin arasında kırtasiye yardımı yapıyoruz. Bir başka çalışma alanımız özellikle dar gelirli ailelerimizin çocuklarının üniversiteye hazırlığında dezavantajlarını ortadan kaldırmak, onlara üniversite imtihanlarına hazırlamak için ücretsiz üniversite hazırlık kursları düzenledik. Bu sene de inşallah çalışmalarımızı başlattık. Eğer bu pandemi sıkıntısı olmazsa ya da biraz daha sınıflarımızı küçük tutarak kurslarımızı sağlamaya çalışacağız.”

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, projenin başladığı ilk yıllardan itibaren 1 milyon 700 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti.

Projenin her yıl yapmayı düşündüklerine dile getiren Yılmaz, “Eğitime yapılan yatırım hiç zayi olmaz. Elbette belediyelerimizin yaptığı diğer yatırımlarda önemli ama bu milletin çocuklarına yapılan yardımın geleceğe yatırım olduğunu biliyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz.” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2020, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685