İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet

Onikişubat Belediyesi, tarafından uzaktan eğitim gören öğrenciye tablet dağıtımı yaptı.

Vali Hilmi Tolun Orta Okulu’nda gerçekleştirilen programla Onikişubat Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere uzaktan eğitim ile canlı derslere katılabilmeleri için tablet dağıttı.

Törene katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Onikişubat Belediyesinin öğrencilere destek olmak için almış olduğu tablet dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.  

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in eğitime olan desteğinin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Sezal, “Daha önce yurtlarıyla beraber okullar, bilgi ve kültür evleri yaptı. İlçesinde bulunan öğrencilerin eğitim almasına ve sınavlara hazırlanmasına destek oldu. Bugün de 400 öğrencimize tablet dağıttı. Yardımlaşmanın güzel bir örneğini sergileyen başkanımıza ve destek olanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkiye’de insan yetiştirmede en önemli faktörünün eğitim olduğunu belirtti.

Onikişubat Belediyesi olarak eğitime önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor, projesi kapsamında 80 bin civarında kitap alıyoruz. Onları 5’li setler haline getirerek sadece Onikişubat’ımızın okullarına değil, bütün Kahramanmaraş’ımızın okullarına dağıtıyoruz ki o okullardaki 2’nci sınıfta başlayarak lise son sınıftan bir önceki sınıfa kadar bu kitaplar gönderiliyor. Sonra o kitapları öğrencilerimiz ne kadar okudu ne kadar anladı bunu öğrenmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber küçük bir sınav yapıyoruz. Hiçbir sorumluluğu olmayan o sınavlara geçen yıl katılan öğrenci sayımız 72 bin kişiydi. Buda gösteriyor ki o projemiz önemli bir fonksiyon icra ediyor. Bunun yanında bir tanesi lise olmak üzere yurtlarıyla beraber 5 okul yaptık. Kırsaldaki mahallelerimize 65 kültür evi yaptık. Merkezdeki mahallelerimize 7 kültür merkezi yaptık.”

İhtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime katılmalarını sağlamak amacıyla alınan tabletlerin dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Mahçiçek, “Pandemi döneminde insanlarımızın paylaşıma ne kadar değer verdiğini gördük. Ekonomik imkanlar bakımından çok daha iyi durumda olan 150 kadar ülkeye yardım paketi gönderdik. Şimdi ise öğrencilerimizin eğitime devam edebilmeleri için tabletlerimizi kendilerine hediye ettik. Sayın Milletvekilime, Kaymakam Bey’e, AK Parti İl ve ilçe Başkanlarıma, Milli Eğitim Müdürümüze katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat Belediyesinin eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Programa, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER