guncel46.com

Olaya karışanlar “Suriyeli” değil

YAŞAM

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, polislere mukavemet gösteren 3 alkollü şahsın Suriye vatandaşı olmadı açıklandı.

Onikişubat ilçesi Mağralı Mahallesi Mağralı Ökkeş Caddesi üzerinde alkollü olduğu ileri sürülen 3 kişi çevredeki vatandaşlara küfürler savurduğu ve şahıslara müdahale eden polis ekiplerine saldırdığı olayla ilgili yakalanan 3 kişinin Suriye vatandaşı olmadığının altı çizildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bazı sosyal medya hesaplarında ‘Kahramanmaraş’ta Suriyeli şahıslar Polise saldırdı’ şeklinde haber yapıldığı tespit edildiği ve habere konu olayın veriliş şekli ve içeriği doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“12.07.2022 günü ilimiz Merkez Onikişubat ilçesinde devriye görevini ifa eden ekibimizin rastladığı bir kavga olayının şüphelilerini yakalamak isterken, şüphelilerin polisimize mukavemette bulunması üzerine mahalle halkı tarafından şüphelilere tepki gösterilmiş, olay yerine takviye olarak gönderilen ekiplerimizce İbrahim T. Tayfun T. ve Samet T. İsimli şüpheliler zor kullanılarak yakalanmış Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olup çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir. Olayda bir Polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Sosyal medya hesaplarında yer alan olayın Suriyeli şahıslarca gerçekleştiği iddiası, gerçeği yansıtmayıp art niyetli ve algı amaçlı yapılmış haberlerdir.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.