guncel46.com

KSÜ Rektörü Can: “Şehrin her meselesi üniversitenin meselesi olmalı”

GÜNDEM

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 10 Ocak Çalışan Günü münasebete gazetecilerle bir araya geldi.

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 10 Ocak Çalışan Günü münasebete gazetecilerle bir araya geldi.

KSÜ Avşar Kampüsünde gerçekleştirilen toptantıda konuşan Can, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni geliştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıkları söyledi.

Şehrin her meselesi, üniversitenin de meselesi olması gerektiğini hatırlatan Can, şunlaı kaydetti:

“Şehrin ziraatinde, tarımında, ormanında ve diğer bütün alanlarda öncü fikirler aslında üniversiteden gelmelidir. Şehirdeki eğitim sektörünün, okullarının eğitim meselelerinin öncü fikirleri üniversitelerden çıkmalıdır. Şehrin sağlık meselesine üniversite el atmalıdır. Devletimiz de bunu istiyor, ben de şahsen ekibimle birlikte bunu gönülden arzuluyorum ve ilgili adımları da atıyoruz.”

Can, Kahramanmaraş’ın eğitim meselesini masaya yatırmak için kentte ilk eğitim çalıştayı yapacaklarını, çalıştayla şehrin eğitim düzeyinin yükseltilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Üniversitelerin araştırma ve proje üreten yerler olduğunu hatırlatan Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitemizdeki 22 Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kesinlikle takip ediyoruz ve merkez isek o merkezin amacına uygun çalışmak zorundayız. Ben hiçbir tabela birim, tabela merkez, tabela program istemiyorum. Eğer bu noktada faaliyetin varsa devam et, yoksa faaliyeti olacak arkadaşa bu işi devredimesini istiyorum. İlk defa üniversitelerde Proje ve Geliştirme Birimi oluşturduk, artık TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve DOĞAKA gibi kurum ve kuruluşlara geçtiğimiz yıllara göre daha fazla proje veriyoruz. Üniversiteler araştırma ve araştırmalar çerçevesinde şehri geliştirme, teoriler üretme, inovasyonlar üretme yeridir. Bu misyonumuzun kesinlikle farkındayız, arkadaşlarımızla bu noktada çalışıyoruz.”

Medyanın vatadaşlara bilginin ulaşmasındaki önemine vurgu yapan Can, “Medyayı biz üniversite olarak çok önemsiyoruz, Valilikte, belediyelerde, üniversitelerde güzel şeyler oluyor. Bundan memleketin haberi olmazsa, güzel şeyler yapmanın çok da anlamı olmaz. Bunu da topluma duyuran sizlersiniz. Bu açıdan hepimiz birlikte Kahramanmaraş’ta, bölgemizde, Türkiye’mizde güzel çalışmalar olsun diye emek veriyoruz.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.