Yedikuyular’da kar yağışı devam ediyor

Bölgenin en önemli kayak merkezlerinden Yedikuyular’da kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı.

Yedikuyular’da kar yağışı devam ediyor

Bölgenin en önemli kayak merkezlerinden Yedikuyular’da kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığı şu an itibariyle Türkiye’de ikinci sırada yer alan Yediyukular Kayak Merkezinde yeni yapılan sosyal tesislerle kış turizmine ilgisi olanları bekliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yedikuyular Kayak Merkezinde yapımı devam eden tesis çalışmaları yerinde inceledi.

Kent merkezine yakınlığıyla ve doğal güzelliğiyle kış turizmi severlerin ilgili odağı olan Yedikuyular Kayak Merkezinin yaklaşık 10 milyon nüfusa hitap edeceğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

“Şu an itibariyle Yedikuyular bölgesine kar yağışı devam ediyor. Şu anda 120 santimetre kar kalınlığı var. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre de Türkiye’de kar kalınlığı en yüksek ikinci kayak merkezi durumundayız. Yedikuyular Kayak Merkezi bölgeye hitap eden bir yer. Sadece komşu illerimizi esas aldığımızda 10 milyon nüfusun gelip kış sporlarını yapabileceği bir kayak merkezi durumundadır.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak Yedikuyular Kayak Merkezine her yıl standartlarını yükseltmek için çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl buranın alt yapısına standardını daha fazla yükseltmeye çalışıyoruz. Buranın yolu 4 şeride çıkardık. Ayrıca Kayak Merkezi girişinde bedesten çarşımızda 10 iş yerinde çok nezih yeme içme mekanı oluşturduk. 25 Bungalov evlerinin yapım çalışmalarında sona gelindi.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2021, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER