banner675

Vali Coşkun’dan koronavirüs denetimi

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı.

Vali Coşkun’dan koronavirüs denetimi

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı.

Dulkadiroğlu İlçesi Şeyhadil Caddesi üzerinde yapılan denetimde Coşkun, vatandaşlara ve esnaflara bir kez daha maske takılması, sosyal mesafenin korunması ve hijyen kurallarına uyulmasını hatırlattı.

Vatandaşlar ve esnaflarla sohbet eden Coşkun, koronavirüs salgınıyla mücadelenin aralıksız sürdürdüğünü vatandaşların da salgınla ilgili alınan tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Şeyhadil Caddesindeki işyerlerini tek tek gezen Coşkun, esnaflarla kısa süreli sohbet etti.

Vali Coşkun, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda bütün Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kaymakamların, belediye başkanlarının ve diğer ilgili kurumlarının sahada işletmeleri ve vatandaşları ziyaret ederek pandemi döneminde almış oldukları tedbirleri yerinde gördüklerini söyledi.

Esnaf ve vatandaşların pandemi kuralları çerçevesinde alınan tedbirlere uymaya çalıştığını belirten Coşkun, şunları söyledi:

“Esnaflarımıza sorduğumuzda, vatandaşlarımızın genelde bu konuda duyarlı olduklarını, alışverişe geldikleri zaman mutlaka hassasiyet gösterdiklerini söylüyorlar. Bizde tabii bunları duymaktan memnun olduk. Geldiğimiz süreç itibariyle hem Türkiye’de hem dünyada yeni kontrollü hayatla birlikte vakalarda artışlar var. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bütün vatandaşlarımızın bakanlığımızın belirlemiş olduğu tedbirlere riayet etmesi gerekiyor. Mutlaka evden çıktıktan sonra maske takmaları gerekiyor. Özellikle kalabalık ortamlardan mümkün mertebe uzak kalmaları gerekiyor. Sosyal mesafeye temizlik kurallarına riayet etmeleri lazım. Eğer bütün vatandaşlarımız bu konuda yeterli hassasiyeti gösterirse vakaların tekrar aşağıya doğru seyredeceğine inanıyorum. Hepimiz için mutlaka vatandaşlarımız bilim kurulumuzun belirlemiş olduğu kurallara uysun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685