banner651

Vali Coşkun’dan 23 Nisan mesajı

Vali Coşkun’dan 23 Nisan mesajı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesajı yayınladı.

Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe büyük bir gurur, şan, ve şerefle kutladıkları söyledi.

Kurtuluş Savaşının önemli dönüm noktalarından birisi olan 23 Nisan 1920’de milletin bağımsızlığını ve özgür iradesini tüm dünyaya ilan ettiği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu hatırlatan Coşkun, şunları kaydetti:

“Bugün aynı zamanda Türk Milleti’nin yegane temsilcisi olan, İstiklal Harbine yön vermiş milletimizin, kurtuluş mücadelesini yönetmiş, birlik ve beraberliğimizin timsali olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Türk milletinin varlığı ve kaderi üzerindeki hakimiyetini resmen ilan ettiği günün yıl dönümüdür. Atatürk’ün ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ dediği bu anlamlı günün yıl dönümünde; şanlı tarihimizin genç nesillerimiz tarafından öğrenilmesi, geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın bu bilinçle yetişmesi büyük önem arz etmektedir. Bizim en öncelikli görevlerimizden birisi de milletimize birlik ve beraberlik içinde mücadele azmi veren bu değerlerimizi gelecek nesillerimize aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, siz çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin açılışının 101. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER