banner675

Türkoğlu’ndan Azerbaycan’a destek

Türkoğlu Belediyesi Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan’a yönelik hain saldırılarına tepki göstermek amacıyla esnaf ve vatandaşlara Türk ve Azerbaycan bayrağı hediye edildi.

Türkoğlu’ndan Azerbaycan’a destek

Türkoğlu Belediyesi Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan’a yönelik hain saldırılarına tepki göstermek amacıyla esnaf ve vatandaşlara Türk ve Azerbaycan bayrağı hediye edildi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Mahir Ünal Caddesi üzerinde esnaflara ve vatandaşlara Türk ve Azerbaycan bayrağı dağıttı.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesine yönelik işgal girişimine misliyle karşılık veren Azerbaycan’a Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu’nda ilçesinden de destek geldi.

İlçenin simgesi Fatih Sultan Mehmet Camii’nde ise, Cuma namazı sonrası Azerbaycan’da şehit düşen ve tüm şehitlerin ruhuna Mevlid-i Şerif okutan Başkan Okumuş, Türkoğlu’nun adı gibi Azerbaycan’ında Türk topraklarının bir parçası olduğu söyledi. Azerbaycan'a verilen birlik ve beraberlik mesajına Başkan Okumuş ile birlikte tüm esnaf katılırken ilçede Azerbaycan için hep bir ağızdan dualar edildi.

Azerbaycan topraklarına karşı yapılan hain saldırıya karşı ermeni güçlerine cephe hattında gereken cevabın verilmeye devam ettiğini hatırlatan Okumuş, Türk halkının kardeş Azerbaycan'ı haklı mücadelesinde dün olduğu gibi bugünde sonuna kadar destekleyeceğini söyledi.

Azerbaycan halkının halkı mücadelesine her zaman destek olmaya devam edeceklerini hatırlatan Okumuş, şunları kaydetti:

“Azerbaycanlı kardeşlerimize destek vermek amacıyla esnaflarımıza Türk ve Azerbaycan bayrağı hediye ediyoruz. Bayrak hediyesinin yanı sıra Azerbaycan’da şehit olan ve tüm şehit kardeşlerimiz adına Cuma namazı sonrası Mevlid-i Şerif okuttuk. Azerbaycan bizim ana vatanımızdır. Türkiye’nin yaklaşık bin yıl öncesinden geldiği topraklardır. Türkçemiz, özümüz birdir.  1990’lı yıllarda Karabağ ve Hocalı katliamları olmuştu. Bundan büyük üzüntü yaşamıştık ve bu olaylarda binlerce şehidimiz vardı. O zaman Türkiye olarak onlara sahip çıkamamıştık ama bugün dünya lideri olan, 7 düvele karşı mücadele veren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bugün biz topyekün onların yanındayız. O zamanda dünya liderimiz iktidarda olsaydı ne Hocalı olabilirdi ne de Karabağlar işgal edilirdi. Türkiye eski Türkiye değil, inşallah Akdeniz’de olduğu gibi Orta Asya’da Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanındayız. Desteğimiz hem gönülden hem de her yönden devam edecek. Savaşlarında muzafferiyetler diliyorum dualarımız Azerbaycan ile. Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağı birbirlerine hem çok güzel yakışıyor hem de benziyor özümüz bayrak. Bayraklar ‘Türkoğlu’nun ismi gibi Türkoğlu esnaflarının Azerbaycan’a verdiği desteği temsil ediyor.”

Cuma Namazı öncesi Türkoğlu Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Camiinde Türk ve Azerbaycanlı şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685